DomovNaši krajiVasilij Žbogar dijakom o svoji športni poti

Vasilij Žbogar dijakom o svoji športni poti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je Srednjo ekonomsko in poslovno šolo Koper obiskal nosilec dveh srebrnih in ene bronaste olimpijske medalje, jadralec Vasilij Žbogar.

Žbogar je šolo obiskal v sklopu praktičnega dela novega programa športnega menedžmenta, ki ga za dijake 2. in 3. letnika ekonomske gimnazije v šolskem letu 2016/2017 prvič izvajajo v okviru odprtega kurikula pri predmetu športna vzgoja.

Dijakom je predstavil svojo športno pot, ki je bila polna trdega dela, odrekanj, predvsem pa čudovitih trenutkov. Tako je učence popeljal na svojo pot od najmlajših dni pa vse do izjemnih uspehov, ki ga uvrščajo med največje slovenske športnike. Je tudi eden od najuspešnejših svetovnih jadralcev, saj je medalje osvojil v dveh različnih kategorijah, kar je v jadralnem svetu unikum.

Vasilij Žbogar na SEPŠ
Vasilij je dijakom v sproščenem vzdušju zaupal, kakšno je življenje športnika. Foto: SEPŠ

Vrhunski športnik mora sodelovati z različnimi strokovnjaki

Vasilij je dijakom v sproščenem vzdušju med drugim zaupal,  kakšno je življenje športnika, ki se pripravlja, da osvoji sam olimpijski vrh. Predstavil jim je tudi  finančno-ekonomsko strukturo, način prehrane, treningov in sodelovanje z različnimi strokovnjaki. Športniki svetovnega kova, kot je Vasilij, morajo namreč dobro sodelovati z nutricisti, zdravniki, fizioterapevti in z različnimi trenerji, ki večinoma prihajajo iz tujine.

Dijaki so mu ob koncu srečanja zaželeli veliko uspehov tako na športni poti kot tudi zasebno. *