DomovNaši krajiRazvoj in napredek v KS Škocjan

Razvoj in napredek v KS Škocjan

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi bližine Kopra je v zadnjih letih v KS Škocjan opaziti hitro urbanizacijo. Zaradi ugodnega okolja pospešeno rastejo nove hiše in se priseljujejo ljudje, zato je bilo potrebno urediti tudi ustrezno prometno povezavo.

Krajani so s pomočjo Mestne občine Koper tako pridobili nekaj novih krožišč, ki so poskrbela tudi za umiritev prometa ter novo asfaltno preplastitev ceste, ki vodi vse do Vanganela. Krajani so si poleg tega želeli umiritve prometa tudi v Obrtniški ulici, zato so bile tam nameščene cestne ovire. 

Krožišče
Pogled na krožišče pri Kampelu. Foto: ekoper.si

Šalarčane je dolgo skrbelo tudi poplavljanje Badaševice, ki je ob vsakem močnejšem nalivu prestopila bregove. To se danes na srečo ne dogaja več, saj Mestna občina Koper vestno čisti in skrbi za kanal, po katerem si Badaševica utira svojo pot.

Ugodna infrastruktura

V krajevni skupnosti Škocjan je močno prisotna industrija. V industrijski coni se nahaja tudi hotel Vodišek, v bližini glavne avtobusne in železniške postaje v Kopru pa je nastalo parkirišče za avtodome, ki je že od samih začetkov odlično zaseden.

avtodom
Parkirišče za avtodome je v Kopru zaživelo junija lani. Foto: ekoper.si

Parkirišče za avtodome, ki je v Kopru zaživelo junija lani, je že v prvem letu obratovanja zabeležilo več kot 2000 obiskov, letos v poletnih mesecih pa še enkrat toliko. Parkirišča za avtodome je bilo letos še dodatno razširjeno in lahko sprejme kar 38 avtodomov.

Cena za 24-urno parkiranje znaša 10 evrov (z DDV) in vključuje parkiranje z uporabo elektrike, sanitarnega bloka (sanitarije, tuš), servisno mesto za oskrbo s pitno vodo in oddajo fekalnih voda, uporabo igral ter druge storitve na parkirišču in 2 avtobusni karti za mestni prevoz.

Po prenovi še več parkirišč za avtodome

V Krajevni skupnosti Škocjan sta vsekakor vidna razvoj in napredek. Dokaz za to so ravno vasi, ki so ponovno oživele s svetlobno hitrostjo. Kljub temu pa med novogradnjami še vedno najdemo posamezne primerke pristnih istrskih hiš, ki pričajo o bogati zgodovini Mestne občine Koper. *

KS Škocjan: Med oljčniki in vinogradi