DomovNaši krajiVeliki preobrat: košarka bo tudi v prihodnje doma v Kopru!

Veliki preobrat: košarka bo tudi v prihodnje doma v Kopru!

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav se je še včeraj zdelo, da se je Koper Primorska znašla v izgubljenem položaju, se je zgodil športni čudež. Koprski klub, ki je v zadnjih letih beležil izjemne uspehe, bo tudi v naslednji sezoni deloval in nastopal v vseh tekmovanjih. Gre za eno večjih zmag v kratki zgodovini kluba, saj se bodo z obstojem kluba lahko nadaljevale tudi uspešne zgodbe mlajših selekcij.

Ugibanj o tem, ali bo Koper Primorska še naprej deloval, je bilo veliko. Najbolj črni scenariji so napovedovali zaton kluba, ki je z rezultati svoje navijače v zadnjih sezonah navduševal. Aktualni državni prvak je danes prekinil molk in z novico razveselil številne ljubitelje košarke: »Po številnih ugibanjih in zapisih v medijih, ki so se vrstili dlje časa, koprski košarkarski delavci, delujoči znotraj KK Koper Primorska, sporočamo, da bo klub kljub težkim časom deloval naprej z vsemi kategorijami, vključno s člansko ekipo, ki bo nastopala v vseh tekmovanjih, predvidenih v tej sezoni, in sicer v državnem prvenstvu, Pokalu Spar in ABA 1,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Primorska naj bi dobila novega pokrovitelja, ki bo klubu omogočil nadaljnji obstoj, hkrati bo reševal krizo, v kateri se je Koper Primorska znašla. »V zadnjih mesecih smo napeli vse moči, da bi najmočnejši obalni košarkarski sredini zagotovili obstanek. Borili smo se do konca, se udeležili mnogo sestankov s potencialnimi pokrovitelji, partnerji, podporniki, a celo ob podpisanem pismu o nameri in številnih obljubah smo bili pred dnevi prepričani, da se je koprska košarkarska zgodba končala. V zadnjih dveh dneh smo v razgovorih z novimi zainteresiranimi partnerji našli skupni jezik, ki nam ponuja možnost nadaljevanja poti,« so še dodali v koprskem klubu.

Koprske tigre že čez 12 dni čaka prva tekma državnega prvenstva, gostili bodo Helios. Teden dni kasneje bodo v okviru prvega kroga Lige ABA gostovali v Beogradu pri FMP-ju.