DomovNaši krajiVeterinarska ambulanta Koper praznuje 20 let delovanja

Veterinarska ambulanta Koper praznuje 20 let delovanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V prostorih Veterinarske ambulante Koper so včeraj obeležili 20. obletnico samostojnega delovanja ambulante, ki je pred tem delovala pod okriljem Veterinarskega zavoda Primorske. 

V imenu župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča je vodja urada za družbene dejavnosti na MOK Timotej Pirjevec direktorju koprske veterinarske ambulante Mitju Murku in namestnici direktorja Barbari Strmole izročil občinsko priznanje in čestital ob njihovem jubileju.

Barbara Strmole, namestnici direktorja Veterinarske ambulante Koper

»Dvajset let je minilo odkar smo se odcepili od Veterinarskega zavoda Primorske, kjer smo bili združeni še z enoto Ilirska Bistrica in enoto Sežana. Odprli smo dve dislocirani ambulanti za male živali v Izoli in v Piranu. Naša ambulanta od ustanovitve opravljala veliko in malo prakso na področju vseh štirih obalnih občin. V dvajsetih letih smo našo dejavnost razširili na vseh področjih, med drugim imamo tudi pogodbeno razmerje z Marjetico Koper, preko katere oskrbujemo živali v Obalnem zavetišču,« je uvodoma povedala namestnica direktorja Veterinarske ambulante Koper Barbara Strmole. Ob tem pa dodala, da so edina veterinarska ambulanta, ki opravlja dežurstvo vse dni v letu.

V Veterinarski ambulanti Koper je trenutno zaposlenih pet veterinarjev in tri delavke., poleg rednih veterinarskih storitev, opravljajo tudi kontrolo dezinfekcije prevoznih sredstev za živino. Za Mestno občino Koper, Občino Piran in Ankaran opravljajo sterilizacijo in kastracijo brezdomnih mačk. Ambulanta v sodelovanju z DOPPS v Škocjanskem zatoku skrbi za zdravstveno varstvo kamarških konjev ter podolskih goved, v Hrastovljah pa med drugim opravljajo vso preventivo in kurativo za avtohtone živali, ki ga upravlja Društvo Boškarin.