DomovNaši krajiZačenja se rekonstrukcija ceste Šmarje–Puče

Začenja se rekonstrukcija ceste Šmarje–Puče

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo v teh dneh začela popolno rekonstrukcijo najbolj dotrajanega odseka ceste med Šmarjami in križiščem za Puče, ki so v teh dneh postale bogatejše še za otroško igrišče. Občanke in občani se bodo po obnovljeni cesti predvidoma lahko zapeljali konec oktobra.

Lokalna cesta Šmarje–Puče, ki povezuje Koper s podeželjem in sosednjo Občino Piran, je bila zgrajena pred letom 1945 in od takrat ni bila deležna večjih obnov. Vozišče, jarki, prepusti za odvodnjavanje meteornih vod in podporni zidovi so dotrajani in zato potrebujejo nujno obnovo. Mestna občina Koper je v letošnjem proračunu zato predvidela popolno rekonstrukcijo 530 metrov ceste. V sklopu prve faze bo izvajalec del, podjetje Grafist, d. o. o., obnovil vozišče in odvodnjavanje ter saniral poškodbe vozišča in objektov lokalne ceste. Vrednost investicije znaša 278.099,01 evra.

Dela se bodo začela v naslednjih dneh, zato bo promet na tem odseku od 5. avgusta do zaključka gradnje potekal izmenično enosmerno in bo urejen z ustrezno prometno signalizacijo.

V naslednji fazi, ki bo sledila predvidoma naslednje leto, bo občina križišče za Puče preuredila v krožišče in celovito prenovila preostali del ceste do središča vasi Šmarje.

Puče z novim otroškim igriščem

Mestna občina Koper je v Pučah pravkar uredila tudi novo otroško igrišče, za katero je lani investirala 48.500 evrov za zemeljska dela. V teh dneh je podjetje Euromix, d. o. o. dobavilo tobogan s plezali in hiško, dvojno gugalnico in gugalo na vzmet, igrišče je poleg tega ograjeno, opremljeno še z dvema klopcama, košem za smeti in varovalno podlago pod igrali, za kar je MOK odštela nekaj več kot 14.000 evrov. Jeseni bo sledila ozelenitev igrišča.