DomovNaši krajiZaradi asfaltiranja bo cesta skozi Šmarje v soboto zaprta

Zaradi asfaltiranja bo cesta skozi Šmarje v soboto zaprta

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Preplastitev ceste skozi Šmarje, od Zadružnega doma do odcepa za Pomjan, bo sklenjena v kratkem. V soboto bodo začeli z asfaltiranjem cestišča, obeta se popolna zapora prometa. V tem času bo urejen tudi obvoz, previdnost na cesti ne bo odveč.

Ureditev in preplastitev glavne ceste skozi Šmarje je v sklepni fazi. Cestišče morajo le še prevleči z asfaltom in zarisati prometno signalizacijo. Ker je potrebno v času asfaltiranja cesto za promet povsem zapreti, med tednom pa je že zaradi šolskih prevozov in redne linije primestnega avtobusa, kot tudi nujnih dnevnih migracij tamkajšnjih krajanov, to praktično nemogoče, so se v koprski občini odločil, da dela izvedejo čez vikend.

Cesta bo tako za promet povsem zaprta v soboto, 10. novembra, v kolikor bo potrebno pa še v nedeljo, 11. novembra. V tem času bo urejen obvoz, in sicer za prebivalce Krkavč, Koštabone in Puč po glavni cesti proti Dragonji, skozi Padno oz. Novo vas, na Pomjan in bližnje zaselke pa bo najhitreje priti po cesti Vanganel- Babiči- Pomjan.

Naložba v Šmarjah v vrednosti dobrih 123 tisoč evrov se bo sklenila prihodnji teden.