DomovNaši krajiZnova počilo pri križišču Inde

Znova počilo pri križišču Inde

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Šmarski cesti pri križišču Inde je spet počilo. V prometni nesreči, ki se je zgodila ob 10.30 sta bila udeležena dva osebna avtomobila, eno osebo so reševalci prepeljali v bolnišnico Izola.

Trenutna prometna ureditev s klasičnim semaforiziranim križiščem, ki povzroča veliko zastojev in izsiljevanj prednosti, se je tudi danes izkazala kot neprimerna in nevarna.

Precej zgovorna je tudi statistika nesreč na tej cesti, s katero so nam pred časom postregli na policiji: v letu 2015 so na križišču Ljubljanske, Šmarske in Ceste na Markovec zabeležili kar štirinajst prometnih nesreč, leta 2016 pa nekoliko manj, in sicer devet. Letošnje leto se bo, kot vse kaže, zapisalo s črnimi rekordi, samo v prvih sedmih mesecih se je namreč na tem križišču zgodilo osem prometnih nesreč.

A to ni edina težava. Poleg vprašljive prometne varnosti predstavlja križišče Inde z vsemi prometnimi povezavami tudi veliko obremenitev za lokalno prebivalstvo, ki še posebej v poletnih mesecih deli usodo tisočih turistov v stoječih in nepreglednih kolonah. Najbolj ohromljen in oškodovan je tako na tem delu prav lokalni promet, ki se v ključnih točkah prepleta s tranzitnim.