DomovNaši krajiŽUPAN BORIS POPOVIČ: “Koprska občina ni proti razvoju Luke Koper!”

ŽUPAN BORIS POPOVIČ: “Koprska občina ni proti razvoju Luke Koper!”

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski občinski svetniki so na izredni seji sprejeli sklep, da podpirajo uravnotežen razvoj koprskega pristanišča, obenem pa pričakujejo, da jim Luka Koper predhodno predstavi tako projekt podaljšanja prvega pomola kot ostale pomembne investicijske projekte. 

Sklepi Združene levice o podpori ključnim razvojnim projektom Luke in samostojne svetnice Polke Bošković, da se občina odpove pritožbi na okoljevarstveno soglasje, za kar ima občina časa še do torka, niso dobili zadostne podpore.

Razprava se je nazadnje osredotočila na vprašanje podaljšanja prvega pomola za sto metrov, kot predvideva državni prostorski načrt in za kar je Luka nedavno pridobila soglasje Agencije RS za okolje (Arso).

Predstojnik občinskega urada za okolje in prostor Georgi Bangijev je opozoril na nekatere neskladnosti oz. nepravilnosti v vlogi Luke. Foto: Vojko Rotar

Neskladnosti in nepravilnosti v vlogi Luke Koper

Predstojnik občinskega urada za okolje in prostor Georgi Bangijev je opozoril na nekatere neskladnosti oz. nepravilnosti v vlogi Luke in posledične dvome glede predvidenih okoljskih vplivov, zaradi katerih se je občina odločila postati stranka v postopku. Na občini želijo po njegovih besedah ščititi interese prebivalstva in okolja ter ugotoviti, če so trditve Luke glede vplivov na okolje pravilne. Na okoljevarstveno soglasje k podaljšanju prvega pomola se bo občina zato vseeno pritožila.

Župan Boris Popovič je pojasnil, da koprska občina ni proti razvoju Luke. Foto: Vojko Rotar

Župan Boris Popovič je pojasnil, da koprska občina ni proti razvoju Luke Koper.

“Mi enostavno nismo mogli izglasovati kakšnega drugega sklepa, ker so tudi strokovne službe jasno povedale, kakšne so nepravilnosti,” je pojasnil medijem. Sicer je koprski župan pripravljen na sestanek z vodstvom Luke v najkrajšem možnem času, da bi razrešili stanje. V vmesnem času pa ne pričakuje hujših posledic za Luko.