DomovNaši krajiŽupan Kopra razveselil starejše občane

Župan Kopra razveselil starejše občane

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi mož koprske občine Boris Popovič je danes razveselil starejše občane Centra dnevnih aktivnosti Mestne občine Koper, ki jim je najprej predal sedem novih pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, nato pa še izročil ključe novih prostorov. 

Poslej bodo starejši lahko tudi iz prve roke spoznavali z novimi sodobnimi tehnologijami in aplikacijami, ki jih nudijo pametne naprave. Prav učenje novih digitalnih vsebin je namreč tudi eden od programov, ki ga zadnja leta izvajajo v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Mestne občine Koper, z namenom računalniškega opismenjevanja starejše populacije. To je v zadnjih letih še posebej pomembno tudi za vsakdanje življenje, opravila in prosti čas, nenazadnje pa prispeva k večjemu vključevanju starejših v sodobno digitalno družbo.

“Sam se dobro zavedam, kako pomembno je, da se tudi naši starejši občani seznanjajo z novimi tehnologijami in se tako približujejo mladim generacijam. To vsak dan občutim tudi na svoji koži, saj je se tudi moja mama iz dneva v dan uči uporabe pametnih naprav. Za starejše je pomembno, da se naučijo naprave uporabljati ne samo za storitve banke, sms parkiranja ampak tudi za iskanje informacij, gledanje video vsebin in nenazadnje tudi filmov,” je ob predaji povedal župan Boris Popovič.

Novih pridobitev sta se danes poleg starostnikov razveselili tudi vodja centra Helena Videtič in Cvetka Jagodič, predsednica Zveze društev upokojencev MOK.  Še posebej sta pozdravili nove prostore v neposredni bližini v katerih bodo lahko izvajali različne športne dejavnosti in druge aktivnosti, za katere v izredno dobro obiskanem centru že zmanjkuje prostora.