DomovNovice1. NOVEMBER: Dan, ko se spominjamo tistih, ki niso več z nami

1. NOVEMBER: Dan, ko se spominjamo tistih, ki niso več z nami

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na današnji 1. november, dan spomina na mrtve, bodo številni tradicionalno obiskali grobove umrlih svojcev in prijateljev ter v njihov spomin prižgali sveče. Naj spomnimo, da tudi letos Mestna občina Koper organizira brezplačen avtobusni prevoz do osrednjega mestnega pokopališča na Škocjanu, poleg tega pa omogoča tudi brezplačno uporabo parkirišč P+R v neposredni bližini.

Gre za parkirišča ob Kolodvorski cesti (KP 27 in KP 28), ki so od pokopališča oddaljena zgolj nekaj korakov in dostopna skozi podhod Slavček. Parkiranje na označenih parkiriščih je brezplačno do jutri, 2. novembra.

Koprska občina je tudi letos v času povečanega obiska pokopališča Škocjan v okviru dneva spomina na mrtve organizirala brezplačen avtobusni prevoz.

Tudi danes je organiziran brezplačen avtobusni prevoz z Markovca, Semedele, Olma, Šalare in centra Kopra do pokopališča – vozni red avtobusov najdete TUKAJ.

Čeprav niti letos ni predvidenih zapor prometa ali sprememb prometnega režima v neposredni bližini pokopališč koprske občine, bo v bližini mestnega pokopališča Škocjan tudi danes povečana prisotnost policije in občinskih redarjev.

Po cvetje in sveče tudi na pokopališče

Marjetica Koper je že konec tedna ob glavnih vhodih na pokopališče Škocjan namestila stojnice, na katerih je mogoče izbirati med široko ponudbo cvetja, nagrobnih aranžmajev, sveč, zemlje, peska ter nagrobnih kamenčkov in drugih izdelkov za urejanje grobov. Prijazni prodajalci so na voljo tudi s strokovnimi nasveti glede najprimernejše zasaditve in pravilnega urejanja grobov. Stojnica bo danes obratovala med 8. in 18. uro.