DomovNoviceDruženje ob predstavitvi investicij v Vanganelu obiskal tudi župan Boris Popovič

Druženje ob predstavitvi investicij v Vanganelu obiskal tudi župan Boris Popovič

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Druženje ob prihajajočem Martinovanju, ki so ga pripravili 7. novembra v krajevni skupnosti Vanganel, je obiskal tudi prvi mož Mestne občine Koper, Boris Popovič. V polni dvorani Zadružnega doma, poleg restavracije Nimis je krajane najprej nagovoril predsednik sveta krajevne skupnosti Boris Mahne, ki je poudaril odlično sodelovanje krajevne skupnosti z Mestno občino Koper.

Sam dogodek je potekal v izredno sproščenem druženju, kljub temu pa sta se, tako župan Mestne občine Koper, kot tudi predsednik krajevne skupnosti dotaknila številnih naložb v zadnjem letu, ki so Vanganelu prinesle višjo življenjsko kakovost.

Najpomembnejša investicija v Vanganelu je nedvomno gradnja krožišča v neposredni bližini, za katerega je že izdelana vsa potrebna projektna dokumentacija. V kratkem bo objavljen tudi javni razpis za izvajalca del, ki bo naložbo izpeljal v prihodnjem letu.

Zelo pomembna pridobitev je bila tudi gradnja vodovoda s tem pa priključitev gospodinjstev na javno vodovodno omrežje na območju Manžana in Padovanov, Čenturja in Hlibana, za kar je občina pridobila tudi nepovratna evropska sredstva, kot tudi celovita prenova enote vrtca v Vanganelu. Na Čenturju je bil zgrajen vaški dom z večnamenskim prostorom in sanitarijami. Pred leti je bilo urejena in preplastena tudi cesta za Čentur in mali Čentur. Na Čenturju pa je urejeno tudi otroško igrišče, opremljeno z lesenimi igrali.

Preurejena je bila cesta v Boninih, lani pa je bil urejen tudi skoraj kilometer dolg odsek ceste od Boninov do odcepa za Cerej in Prade, ki je bil dotrajan. V okviru del je bilo urejeno še odvodnjavanje, tako da sedaj ceste ob večjih nalivih ne poplavljajo več.

Pred leti je bila zgrajena tudi kolesarska steza med Koprom in Vanganelom, od Bošamarina do Vanganela pa v celoti urejena tudi površina za pešce in postavljena javna razsvetljava. Med naložbami, ki jih je potrebno omeniti, je tudi novo večnamensko igrišče v Gucih, ki omogoča igranje tako nogometa, odbojke kot tudi badmintona. Ob igrišču je urejeno tudi parkirišče, ki je  ograjen in zaščiten s podpornimi zidovi, tako da je varno tudi za nekoliko mlajše otroke.

Župan je hkrati prepričan, da je bila selitev gostilne Nimis v Vanganel več kot dobrodošla in da je tudi zaradi njene pestre ponudbe in obiskanosti Vanganel danes eno bolj prepoznanih območij našega zaledja.

Prvi občinski mož je krajanom zagotovil, da bodo tudi v prihodnje delali z enako vnemo in zagonom, vse z namenom narediti nekaj dobrega za ljudi in kraj, ki tudi po zaslugi Mestne občine Koper danes živi povsem drugačen utrip.