DomovNoviceDruženje v Marezigah s člani društev v Mestni občini Koper

Druženje v Marezigah s člani društev v Mestni občini Koper

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj, 8. novembra  je bilo v Marezigah v organizaciji Marjetice Koper in Mestne občine Koper organizirano prvo srečanje z društvi Mestne občine Koper, katerim sta donirali sredstva, udeležila pa se ga tudi prvi mož koprske občine, Boris Popovič in direktor Marjetice Koper, Jani Bačič.

Druženje ni bilo zgolj družabnega značaja, temveč je imelo tudi promocijski pridih. Po srečanju bo v promocijske namene izdelan film s pomembnim sporočilom, kar se da najbolje promovirati aktivnosti »Skrbimo za okolje, zmanjšajmo posledice!«. UIzdelan bo promocijski film, ki bo segel dlje kot v deveto vas in se bo dotaknil slehernega od nas, tudi tistega, ki mu ni mar za okolje.

S pametnimi strategijami in tehnološkim napredkom je Mestni občini Koper s pomočjo Marjetice Koper in društvi MO Koper že uspelo pomembno zmanjšati odpadke, očistiti okolje, ozavestiti mlajše o smislu ločevanja odpadkov, kar je odlična novica. In prav vi ste tisti, s katerimi lahko vse to dvignemo na še višjo raven.

Dejavnosti človeka v modernem svetu vplivajo na naše okolje. Zaradi načina življenja proizvajamo vse več odpadkov. Kot posamezniki in kot družba smo odgovorni za naše okolje. Že z majhnimi prilagoditvami lahko vsako gospodinjstvo in prav vsak med nami veliko pripomore k ohranjanju naravnih virov, zmanjšanju porabe energije in čistejšemu okolju. Zgodba z odpadki se ne konča pri tem, ko jih vržemo v zabojnik. Pravzaprav se tam šele dobro začne.

Zakaj je ločevanje odpadkov tako pomembno?

Ločevanje odpadkov je pomembno zato, ker so le ločeno zbrani odpadki primerni za nadaljnjo uporabo. Ko so vsi odpadki odloženi v istem košu, je ravnanje z njimi oteženo in drago. Da zmanjšamo stroške ravnanja z odpadki jih je potrebno ločevati že na izvoru, saj odloženi odpadki izjemno negativno vplivajo na okolje. 

Spoštujmo naravo, kajti čisto okolje je naša skupna skrb. Majhne stvari, ki jih počnemo vsak dan, lahko skupaj močno vplivajo na okolje, zato naredimo skupni korak za čistejše okolje!