DomovNovice78 oddanih predlogov o porabi participativnega dela proračuna

78 oddanih predlogov o porabi participativnega dela proračuna

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper s projektom Predlagam – odločam/Propongo – decido od 9. septembra izvaja participativni proračun za leto 2020, s tem pa občanke in občanke vključuje v proces soodločanja o razporejanju proračunskega dela denarja. Doslej je občina prejela 78 predlogov, časa za oddajo je še do 29. septembra.

V času zbiranja predlogov potekajo delavnice z javnimi predstavitvami in razpravami občank in občanov v zvezi s tematikami v njihovi skupnosti ter izobraževanja, kako pripraviti projekte predloge. Na vsaki delavnici udeležencem tudi praktično predstavijo potek priprave projektnih predlogov. Občanke in občani, ki želijo soodločati in podati svoj predlog, se lahko udeležijo katere koli delavnice, ne glede na območje izvajanja participativnega proračuna, zadnja, na katero vas vljudno vabimo, bo v ponedeljek, 23. septembra, ob 18. uri v gasilskem domu v Dolu pri Hrastovljah.

Predloge lahko obdajo vse občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki bodo do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 15 let, in sicer na spletni strani www.predlagam-odlocam.koper.si, osebno v vložišču Mestne občine Koper, ali na sedežu krajevne skupnosti, prek obrazca za oddajo projektnih predlogov. Po 29. septembru bo končano zbiranje projektnih predlogov, prispele predloge pa bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in jih dala na glasovanje.

Glasovanje o projektnih predlogih bo potekalo od 21. do 27. oktobra 2019, do 24. ure, na povezavi predlagam-odlocam.koper.si in osebno na vložišču MOK ali na sedežu krajevne skupnosti ob terminih, ki bodo naknadno objavljeni. Kot rezultat glasovanja bo nastal prednostni seznam projektnih predlogov. Izglasovani projekti bodo javno objavljeni in do višine sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leto 2020, ki ga bo župan posredoval občinskemu svetu v obravnavo in sprejem.

Za več informacij smo na voljo na predlagam-odlocam@koper.si.