DomovNoviceAzamazing bo goste Azamare Quest navduševal tudi v prihodnje

Azamazing bo goste Azamare Quest navduševal tudi v prihodnje

NoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Titov trg se je včeraj že tretjič v tem letu prelevil v prečudovito glasbeno kuliso, kjer so goste prestižne potniške ladje Azamara Quest, poleg koncerta vokalne skupine Perpetuum Jazzile, lokalni ponudniki razvajali z vrhunskim izborom hrane in žlahtne kapljice. 

Gostje Azamare Quest, ki so se včeraj udeležili edinstvenega dogodka Azamazing, bodo Koper pomnili še dolgo. Odziv gostov, kot tudi odgovornih pri ladjarju Azamara Club Cruises, je bil tudi tokrat nad pričakovanji, zato ne preseneča, da se je ladjar odločil, da bo Koper tudi prihodnjo sezono gostil ta edinstven dogodek.

V tujini so tovrstni dogodki sicer stalnica, v Kopru pa se je takšen koncert, s katerim mesto spodbuja potniški turizem in ga približuje lokalnemu prebivalstvu, zgodil že petič, v letošnji sezoni je bil tretji in tudi zadnji.

Janez Maček, direktor turistične agencije Atlas Express. Foto: ekoper.si

“Atmosfera je bila naravnost magična!”

“V naslednji sezoni potniškega turizma v letu 2019 so potrjeni že trije termini za izvedbo dogodka, prav tako za leto 2020, ko v Kopru načrtujemo prav posebno izvedbo Azamazinga,” nam je zaupal Janez Maček, direktor turistične agencije Atlas Express, ki je bil poleg koprske občine glavni promotor in organizator edinstvenih in nadvse uspešnih dogodkov Azamazing v Kopru.

Hank in Jane iz Georgie (ZDA) Foto: ekoper.si

“Atmosfera je bila naravnost magična, izvajalci pa so presegli vsa pričakovanja,” sta bila po dogodku navdušena Hank in Jane iz Georgie (ZDA), ki sta se sicer že v dopoldanskem času sprehodila po ulicah in trgih Kopra. Kot sta povedala, ju je navdušila predvsem arhitektura in odlična lokalna kulinarična ponudba.

Spomnimo, letos marca je koprski župan Boris Popovič na sejmu Seatrade Cruise Global 2018 v Miamiju prejel posebno priznanje ladjarja Azamara Cruises, in sicer za vrhunsko izvedbo dogodkov Azamazing, ki jih ladjar vsako leto prireja za goste njihovih najbolj prestižnih potniških ladij širom sveta.

Sezona potniških ladij pa se nadaljuje vse do konca leta. Danes se je na koprskem potniškem terminalu privezala stara znanka Norwegian Spirit, z njo pa nekaj več kot dva tisoč potnikov, že jutri pa k nam prihaja Marella Celebration.