DomovNoviceKoprski župan na sprejemu pri patriarhu Irineju

Koprski župan na sprejemu pri patriarhu Irineju

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvega moža koprske občine Borisa Popoviča je včeraj v Beogradu sprejel poglavar Srbske pravoslavne cerkve patriarh Irinej. Beseda je tekla tudi o umestitvi nove pravoslavne cerkve v Kopru.

»To je zame velika čast. Res imamo srečo, da smo z vsemi religijami v tako dobrih odnosih,« je ob robu srečanja zadovoljstvo nad sprejemom v Beogradu izrazil župan Boris Popovič. Prepričan je, da bo plodno sodelovanje obrodilo sadove in bodo v Kopru že kmalu položili temeljni kamen za novo pravoslavno cerkev.

Spomnimo, da je patriarha Irineja župan Boris Popovič na Mestni občini Koper sprejel letos maja, obisk pa se je zaključil z ogledom lokacije, kjer bi lahko v prihodnje zrasla nova pravoslavna cerkev, druga v Sloveniji, in sicer ob izvozu proti Kopru s hitre ceste, v neposredni bližini glavne avtobusne postaje.

»V veselje mi je, da se lahko po kratkem času ponovno srečam z županom. Spomnim se lepega sprejema, ki sem ga doživel v Kopru, posebej pa me veseli napredovanje načrta izgradnje cerkve v vašem lepem mestu,« je po srečanju povedal patriarh Irinej in izpostavil dobre odnose s Slovenijo, za katere pričakuje, da se bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Na pobudo Srbske pravoslavne cerkve za pridobitev zemljišča za gradnjo cerkve v Kopru, je koprska občina pričela s postopkom sprejemanja prostorskega akta, ki je trenutno v fazi javne razgrnitve. Postopek prodaje zemljišča je predviden še v tem letu. Investitor, Srbska pravoslavna cerkev bo nato začela s pripravami na gradnjo cerkve.