DomovNoviceBodite pozorni na motoriste!

Bodite pozorni na motoriste!

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski policisti opozarjajo motoriste, naj bodo pri vožnji previdni. Hitrost vožnje je treba prilagoditi stanju in lastnostim vozišča ter svojim sposobnostim, so spomnili. Posvarili pa so tudi pred posledicami vožnje pod vplivom alkohola.

Na območju Policijske uprave Koper so v zadnjih dneh obravnavali več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi. Vzroki za nesreče so bili sicer različni, najpogostejši vzrok pa je bila neprilagojena hitrost, so sporočili s koprske policijske uprave.

Če bodo na Obali dobre vozne razmere tudi v oktobru, je pričakovati, da bodo motoristi še vedno na cestah. Vsi udeleženci v cestnem prometu morajo biti zato pozorni nanje, še posebej vozniki motornih vozil, ko se vključujejo v cestni promet ali prehitevajo.

Foto: pixabay.com

Na koprski policijski upravi so spomnili tudi na nevarnost uživanja alkohola pred vožnjo. Alkohol v prometu pomeni izzivanje nevarnosti, saj voznik vozi prepočasi ali prehitro. Težko obvladuje ali spreminja smer vožnje, ne uporablja smernikov in slabše zaznava dogajanje v prometu. Napačno ocenjuje razdalje, njegove reakcije pa so počasne ali jih sploh ni. Imajo motnjo pri ravnotežju, njihovo vidno polje, ki je ožje kot pri trezni osebi, pa se težko prilagaja hitrim svetlobnim spremembam, so našteli.

“Vozite le trezni,” pozivajo koprski policisti. Če je oseba uživala alkohol, naj vozi kdo, ki ni pil alkohola, ali pa naj uporabi javna prevozna sredstva, svetujejo.