DomovNaši krajiBogato dogajanje v mestu in na podeželju 

Bogato dogajanje v mestu in na podeželju 

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Za tem, ko se je sinoči z razprodanim koncertom skupine Šank Rock začel cikel poletnih koncertnih večerov Poletje z biseri, se razgibano poletno dogajanje v destinaciji Koper nadaljuje tudi v prihodnjih dneh.

Nocoj ob 20. uri se na Turistični kmetiji Tonin v Pučah nadaljujejo Četrtki pu naše. Na kulinaričnem večeru bo nocoj nastopil Stevo in bend.

V teh dneh se nadaljuje tudi živahno dogajanje PUF festivala, v sklopu Otroškega poletnega gledališkega vrtiljaka pa bo nocoj ob 19. uri na Muzejskem trgu brezplačna predstava Čarobni zajček, na Martinčevem trgu v Kopru pa bo danes, jutri in v soboto ob 21.30 gledališka predstava Birokrati v sklopu Primorskega poletnega festivala. Jutri, v petek, 9. julija, se lahko zapeljete tudi do Topolovca, kjer bodo ob 21. uri v sklopu Kino Istra predvajali film Zgodbe iz kostanjevih gozdov.

V soboto in nedeljo ne gre zamuditi Srednjeveških dnevov v Kubedu. S srednjeveškim taborom, srednjeveško glasbo in plesi ter drugimi aktivnostmi se bodo obiskovalci vrnili v preteklost, za prijetno vzdušje pa bosta v soboto poskrbeli klapi Semikanta´in Šufit, v nedeljo pa ansambel Trio Lipa.

V soboto, ob 19.30 vas bodo v preteklost popeljali tudi člani zasedbe Homo na plac. Prikaz trgovanja kot nekoč lahko spremljate na trgu ob Kavarni Triglav.

V juliju vas vsako soboto od 21. ure dalje v Golden Loggia Koper čakajo poletne glasbene poslastice z vrhunskimi mladimi glasbeniki, ki bodo večere v osrčju mesta popestrili v intimnih glasbenih ritmih swinga, romantične bossa nove, čustvenega soula in R’n’B-ja ter dinamičnega funka.

V nedeljo ob 20. uri bo v Hiši kulture v Sv. Antonu nastop Lovskega pevskega zbora Dekani, medtem ko se v ponedeljek, 12. julija s koncertom Wild strings trio začenjajo Poletni koncerti v Taverni. V torek se kot tradicionalno na Martinčevem trgu nadaljujejo Poletni gledališki večeri, v sredo, 13. julija pa se v Šmarjah začenja cikel Večeri na placu. Od 21. ure dalje bo program popestril Librisov narečni večer z glasbenim programom. Na Kapodistrisovem trgu v Kopru pa se naslednjo sredo s koncertom skupine Tabu nadaljuje cikel Poletje z biseri.

Več na www.visitkoper.si in Facebook strani Visit Koper.

Foto: Jakob Bužan