DomovNoviceBoris Popovič v tretje državni svetnik

Boris Popovič v tretje državni svetnik

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski župan Boris Popovič je bil na današnjih volitvah v 18. volilni enoti, ki obsega občine Koper, Izola, Piran in Ankaran, že tretjič zapored izvoljen za člana državnega sveta – predstavnika lokalnih interesov.

Od skupno 20 elektorjev, jih je glas zanj oddalo 11, druga dva kandidata, Alen Radojkovič in Dušan Ambrož, pa sta dobila 6 in 3 glasove.

Boris Popovič je ob izvolitvi dejal: »Sem zelo vesel, da so mi elektorji poverili že tretji mandat za državnega svetnika, saj to pomeni, da delam v dobrobit naših prebivalk in prebivalcev, seveda v okviru svojih pristojnosti. Sem pa kljub temu izredno kritičen, ker ima Državni svet omejene pristojnosti, za kar smo deloma krivi tudi sami. Najprej smo ukinili možnost, da je državni svet predlagatelj referenduma, nato pa si nismo znali priboriti enoletne odložilnosti veta. Danes tako lahko državni zbor z 46 glasovi povozi odločitev državnega sveta, ki je lahko še kako utemeljena, kar je za vsakokratno koalicijo relativno enostavno doseči. Skratka, Državni svet ima malo moči, je pa glas državnega svetnika slišan ob določenih težavah in vprašanjih, ki so pomembna za regijo iz katere ta izhaja.«