DomovNoviceDarujte 0,5 odstotkov svoje dohodnine

Darujte 0,5 odstotkov svoje dohodnine

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Društveno dogajanje je pomemben del življenja v naši občini. Veliko občanov je tudi članov občinskih društev, ki s ponosom in vnemo skrbijo, da je vsakdan v naši občini lepši, varnejši ali športno in kulturno pestrejši. In vsakdo, ki plačuje dohodnino, lahko našim društvom še dodatno pomaga, tako da jim podari do 0,5 odstotkov svoje dohodnine.

V naši občini je 131 društev, ki jim lahko podarite del svoj dohodnine in tako pomagate pri njihovih prizadevanjih. Če se za to ne odločite, gre vašega pol odstotka nazaj v proračun. Tam vsako leto ostane več kot 4 milijone evrov, ki so neporabljeni, čeprav verjamemo, da bi jih ravno naša društva znala najbolje in najkoristneje porabiti.

Vsakdo se verjetno najprej spomni prostovoljnih gasilcev, ti si vedno zaslužijo pomoč. Ima pa najbrž vsakdo, še kakšno svoje najljubše občinsko društvo, ki mu lahko podarite svojega pol odstotka. Če bi radi pol odstotka razdelili med več društev, lahko storite tudi to – izberete jih lahko največ pet.

Svojega 0,5 odstotka lahko darujete preko sistema e-Davki ali se o tem pozanimate pri društvih samih. Poleg tega lahko obiščete spletno stran dobrodelen.si, kjer vas čaka seznam vseh društev iz naše občine – poiščete jih po poštni številki, označite jih, vpišite svoje podatke, natisnite obrazec in ga do konca leta odnesite ali pošljite na finančni urad. Vaša odločitev velja do preklica oziroma spremembe prejemnikov.