DomovNoviceBron za TKS Samurai Koper

Bron za TKS Samurai Koper

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Svetovna tradicionalna karate federacija (WTKF) je od 12. do 16.oktobra 2016 uspešno izvedla svetovno prvenstvo za članske kategorije v tradicionalnem karateju ter svetovni pokal za starostne kategorije do 14 let. 

Izvrstno organizirana svetovno prvenstvo in svetovni pokal sta potekala v mestu Krakow na Poljskem. Sodelovalo je 38 držav z vsega sveta, ki gojijo tradicionalni karate. V veličastni športni dvorani Tauron je svoje moči v dveh tekmovalnih dneh pomerilo skoraj 2000 tekmovalcev v kumiteju (boji), katah (obvezni sestavi karate tehnik), En-Bu (prosto sestavljen prikaz karate tehnik med dvema tekmovalcema) in ostalih karate disciplinah. Na 12 tatamijih (bojiščih) je nastope tekmovalcev ocenjevalo več kot 13o sodnikov.

Karate
Slovenski tekmovalci so se odrezali več kot odlično. Foto: TKS Samurai

Reprezentanca ITKF Slovenije, ki je nastopila pod vodstvom podpredsednika ITKF Slovenije Miloša Cotiča in pod strokovnim vodstvom Stojana Šestana, Vojke Šestan in Hasana Prehliča, je dosegla tretje mesto oz. bronasto odličje, četrto mesto, štiri uvrstitve med najboljših osem ter dve uvrstitvi med 16 najboljših na svetu!

V kategoriji kumite (proste borbe) smo imeli dva izredna nastopa, po sporni sodniški odločitvi je Jasna Karalič zasedla 4. mesto, njena klubska kolegica  Magdalena Cvijetič pa 3. mesto v kumiteju!

Naša kadetska kata ekipa v sestavi Zala Zadel, Magdalena Cvijetič in Jasna Karalič je po izvedbi kate Enpi in bunkai kate osvojila 5. mesto na tem svetovnem prvenstvu! En-Bu mešano člani/članice nam je prinesel še eno odlično uvrstitev, in sicer sta Leban Danijel in Klara Gorišek po dveh nastopih pristala na 6. mestu!

V nadaljevanju tekmovanja je reprezentanca dosegla še štiri uvrstitve v finale, (torej med 8 najboljših na svetu) Lea Bruči je dosegla 8. mesto v katah posamezno, v bojih za članice pa je Moniki Tomažič uspela uvrstitev med 5. in 8. mestom!

V četrtfinale ali med 16 najboljših na svetu sta se (po lepih nastopih in nekaj zmagah v katah posamezno) uspela uvrstiti Kodrič Kristjan in Nik Medoš. *