DomovNoviceBurja neprekinjeno pihala deset dni

Burja neprekinjeno pihala deset dni

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Burja na Primorskem je ponoči začela slabeti in bo do srede večinoma ponehala. Neprekinjeno je pihala 10 zaporednih dni, je agencija za okolje objavila na družbenem omrežju Twitter. Vremenoslovci sicer še vedno opozarjajo na mraz, ki bo vztrajal do vključno četrtka, ko bo tudi čez dan temperatura v notranjosti vztrajala pod lediščem.

 

Danes bo oblačno, na Primorskem se bo oblačnost trgala. Veter bo postopno slabel. Ponekod bo še naletaval sneg, padavine pa bodo pogostejše v vzhodni polovici države. Najvišje dnevne temperature bodo od -10 do -4, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija.

V sredo bo precej jasno, čez dan bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutro bo zelo mrzlo. Najnižje jutranje temperature bodo od -20 do -13, na Primorskem od -9 do -5, najvišje dnevne od -7 do -4, na Primorskem okoli 2 stopinj.

V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, ponekod bo zelo mrzlo. Čez dan se bo od juga pooblačilo. Do večera bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju. V petek bo oblačno, predvsem na jugu države se bodo še občasno pojavljale manjše padavine.