DomovNoviceDan rokometa nadgradil uspeh na Eurofestu

Dan rokometa nadgradil uspeh na Eurofestu

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Zadnjo soboto v juniju so v Rokometnem društvu Koper pripravili tradicionalni vsakoletni dogodek Dan rokometa. Z njim so v koprskem športnem kolektivu tudi uradno zaključili sezono 2021/22, ki je bila v vseh pogledih zgodovinska, saj RD Koper zasedel končno šesto mesto. Dan rokometa pa so v teh poletnih dneh nadgradili tudi z odmevnimi uvrstitvami vseh selekcij na letošnjem Eurofestu.

 Naslov državnih prvakov v mladinski kategoriji, osvojitev največjega evropskega velikonočnega turnirja v Pragi v kategoriji starejših dečkov A in vrsta preostalih uspehov selekcij pomeni, da je za RD Koper zelo uepešno končana sezona oz. eno od najuspešnejših tekmovalnih obdobij v zgodovini kluba. Slednja je tudi potrditev dobrega preteklega dela in za vse v društvu tudi velika motivacija za nadaljnje delo in trud trenerjev, funkcionarjev ter preostalih članov društva.

Letošnji Eurofest v vseh pogledih rekorden

Intenzivno športno delo ekip in trud trenerjev je bilo nedavno potrjeno na velikem Evropskem zboru rokometne mladine, ki je potekal pri nas. Zaključek vsake rokometne sezone in obenem začetek poletja je vselej zaznamoval tradicionalni rokometni spektakel Eurofest. Letošnja izvedba je potekala med 3. in 7. julijem. V tem obdobju se je Koper za nekaj dni spremenil v pravo rokometno prestolnico. Domači koprski klub je na Eurofestu nastopils kar sedmimi ekipami, kjer so fantje podrli vse dosedanje rekorde. »Naši fantje so na letošnjem Eurofestu nastopili rekordno in na igrišču dosegli izjemen uspeh. Vseh sedem selekcij se je uvrstilo na zmagovalni oder, pri tem pa so se veselili kar šest zlatih in enega srebrnega odličja,« so sporočili iz kluba.

V koprskem klubu so zelo zadovoljni, da jim že leta ob strani stojijo zvesti poslovni partnerji, ki nudijo društvu podporo pri zagotavljanju vrhunskih pogojev za vzgojo, razvoj in napredek nadobudnih mladih rokometašev. Ob tem poudarjajo, da gre prav partnerjem, kot so Mestna občina Koper, Zavarovalnica Sava, Luka Koper in NLB banka, ki s projektom Šport mladim, v katerem so v društvu aktivni že vrsto let, načrtno investirajo v slovensko športno mladino in pripomorejo k uresničitvam uspehov mladega koprskega rokometnega društva.

Foto: RD Koper