DomovNaši krajiGlasujte za Koper kot lepo in gostoljubno deželo

Glasujte za Koper kot lepo in gostoljubno deželo

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Vroči sončni žarki, visoke temperature, polne plaže in živahne mestne ulice kažejo, da je poletje v Kopru že v polnem teku. Ker je turizem za našo destinacijo ena najpomembnejših panog, Koper tudi letos sodeluje v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna. 

Tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna pod okriljem Turistične zveze Slovenije poteka že 31. leto zapored. V okviru projekta ocenjujejo urejenost slovenskih krajev, skrb za okolje, kakovost turistične ponudbe in gostoljubje lokalnih prebivalcev. Osnovno vodilo je, da sta urejeno in gostoljubno okolje pogoj za uspešen razvoj turizma. Tako se tekmovanja vsako leto udeležujejo številni slovenski kraji, kampi, mladinska prenočišča in tematske poti.

Koper letos tekmuje kar v štirih kategorijah, in sicer v kategoriji Naj lepše – naj gostoljubnejše večje mesto, v kategoriji Naj lepše – naj gostoljubnejše mestno/trško/vaško jedro s prenovljenim Muzejskim parkom, medtem ko se Marezige potegujejo za kar dva naziva Naj glamping s projektom Wine Glamping Dežela Refoška Marezige in za Naj izletniško točko z razgledno točko v sklopu vinske fontane Marezige.

Glasovanje že poteka, tako svoj glas za lepote našega mesta in njegovega podeželja lahko oddate do vključno petka 9. septembra. 

Sicer je z enega naslova IP dnevno dovoljen samo en glas na posamezen kraj, zato ste vabljeni h glasovanju tudi s svojih mobilnih naprav in osebnih računalnikov. Svoj glas lahko oddate na spletni povezavi.

Foto: MOK