DomovNoviceDanes se začenja ureditev razsvetljave na Moletu – predvidene so tudi zapore prometa

Danes se začenja ureditev razsvetljave na Moletu – predvidene so tudi zapore prometa

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Delavci podjetja Javna razsvetljava Ljubljana bodo danes začeli z urejanjem javne razsvetljave na območju Moleta, v okviru katerega bodo postavili 23 novih luči z LED svetili in vzpostavili videonadzor. V času del bo na delu Krožne ceste in na obalni cesti veljal spremenjen prometni režim z zaporami prometa, izjema so avtobusi in stanovalci, ki jim bo občina omogočila normalen dostop do njihovih domov.

Največja sprememba, ki se uvaja že danes, je, da bo za promet zaprt del Krožne ceste, od križišča z Dolgo Reber do obalne ceste, in sicer za vsa vozila, izjema so stanovalci in seveda avtobusi. Ti bodo ves čas nemoteno vozili po dosedanjih trasah in voznih redih. Za vse ostale bo dostop z Markovca v Žusterno urejen po obvozni cesti – Dolgi rebri. Spremembe se obetajo tudi na obalni cesti – v času izvedbe del, med 7. in 16. uro bo namreč za promet zaprt kolesarski pas, kolesarji bodo preusmerjeni na pas, namenjen sprehajalcem.

Če gre vse po načrtih bodo cestne svetilke na delu obalne ceste, med Žusterno in priključkom na Krožno cesto zasijale v kratkem. Občina bo v okviru naložbe postavila 23 novih luči z LED svetili in hkrati nekaj obstoječih luči nadomestila z novimi, prav tako bo za zagotovitev večje varnosti za pešce prehode opremila z utripalnimi lučmi in nabavila sedem kamer ter tako na celotnem območju vzpostavila še videonadzor. Vrednost naložbe je dobrih 150 tisoč evrov, rok za dokončanje del je v začetku julija.

V času del, med 7. in 16. uro bo za promet zaprt tudi kolesarski pas na tem delu obalne ceste – kolesarji bodo preusmerjeni na pešpot ob morju.