DomovNoviceDelegacija iz Ningboja na obisku tudi v Kopru

Delegacija iz Ningboja na obisku tudi v Kopru

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Ningbo je gospodarski center in pomembno prometno spletišče, ki se nahaja na južnem področju delte reke Jangce. Je eno od najhitreje razvijajočih se mest na Kitajskem. In prav delegacija iz Ningboja bo med 20. in 25. septembrom na obisku v Sloveniji.

Javna agencija Spirit je v Ningboju gostovala med 8. in 12. junijem 2016, ko so njeni predstavniki obiskali razstavo 2. China – CEEC Investment and Trade Expo 2016. Dogodek velja za eno najpomembnejših platform gospodarskega sodelovanja med Kitajsko in deželami osrednje in vzhodnoevropske regije.

Obisk delegacije Ningboja

Že jutri (21. septembra) se bo delegacija iz Ningboja ustavila v Kopru, kjer se bo srečala s predstavniki Mestne občine Koper.

22. septembra 2016 pa bo poslovni in investicijski forum v Unionski dvorani Grand hotela Union na Miklošičevi 1 v Ljubljani, kjer bo navzoče nagovoril tudi županov svetovalec dr. Marko Vidnjevič, o programu Mestne občine Koper pa bo spregovoril Georgi Bangiev.

Med pomembne investicijske priložnosti sodi umestitev vertikalne prostorske dominante mesta, t. i. Landmark Koper.

Ob visokem obisku bo Mestna občina Koper predstavila tri projekte, za katere si obeta sodelovanje z Ningbojem.

Mestna občina Koper je pred novimi prostorskimi  izzivi. Geografska vpetost in različne naravne in kulturne danosti nas bogatijo in nudijo številne investicijske priložnosti.

Med pomembne investicijske priložnosti sodi umestitev vertikalne prostorske dominante mesta, t. i. Landmark Koper. Objekt bo vsebinsko povezal stanovanjski in brezcarinski poslovni del ter vzpostavil zeleni parter mesta. S svojo oblikovno posebnostjo bo predstavljal zapomljivo podobo mesta, s pestrim programom pa bo doprinesel k razvoju in razpoznavnosti celotne regije.

Drugi pomemben sklop predstavlja dokončanje večnamenskega objekta »Solis«, ki bo pod eno streho združil olimpijski bazen, hotel z wellness programom ter več poslovnih prostorov. Sočasno bo izveden vkop Piranske ceste ter umik mirujočega prometa v podzemno garažno hišo, s čimer bo športno-rekreacijska cona povezana z obalnim območjem. Nov mestni ambient bo dodal edinstveno in prepoznavno identiteto mestu ter bo primeren za prirejanje številnih dogodkov.

piranska1
Na zemljevidu je Piranska cesta označena z rdečo črto.

Tretji pomemben sklop pa predstavlja celostna ureditev obalnega območja in akvatorija med Koprom in Izolo z ureditvijo obalne promenade, parkovnih rekreacijskih površin, vzpostavitev vertikalne povezave med obalo in Markovim hribom, ureditev kolesarskih poti in pešpoti. V obalni prostor bo umeščena tudi lahka železnica, ki ima s prometnega vidika velik pomen ne le za obalno somestje, temveč bo predstavljala tudi del širšega koncepta mobilnosti in povezala vsa severnojadranska mesta. S takšno ureditvijo sledimo ideji, ki jo je za mesto predvidel znani arhitekt in urbanist Maks Fabiani.

Foto: maxxelli-blog.com/PR MOK