DomovArhivSvetovno znana zvezdnika v Kopru

Svetovno znana zvezdnika v Kopru

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Sobota je bila športno obarvana. Koper sta namreč pod okriljem Banke Koper in bančne skupine Intesa Sanpaolo obiskala nogometaš Salvatore Schillaci in košarkar Ricardo Pittis. Športnika sta nad Koprom navdušena.

Ricardo Pittis nam je zaupal, da k nam večkrat pride na počitnice, medtem ko je bil Salvatore Schillaci v Kopru prvič. Oba sta se družila z udeleženci športnih iger in zabavala gledalce. Zagotovo so v njunem obisku najbolj uživali naši nadobudni nogometaši in košarkarji, ki so imeli čast igrati z legendama teh dveh športov.

Salvatore Schillaci (Toto) prejemnik zlate žoge

Salvatore Schillaci je svoje življenje posvetil nogometu. V svojih najboljših letih je prejel celo zlato žogo za najboljšega igralca svetovnega prvenstva in tako premagal takrat odličnega Diega Maradono.

DSC02812

Včeraj je v Kopru pozdravil otroke, ki trenirajo nogomet v koprskem klubu.

“Imel sem velike sanje, da bom postal eden najboljših nogometašev vseh časov. Verjel sem, nisem obupal. Tudi vi ne smete nikoli obupati,” je s spodbudnimi besedami nagovoril naše fante.

DSC02817

Glede na to, da je bil prvič na obisku, je klub FC Luka Koper zanj napravil prav posebno majico, ki mu jo je predal Goran Malenič, predstavnik kluba. Salavatore Schillaci je bil majice zelo vesel. Ponosno jo je nosil ves čas tekme z otroki. Ti so bili nad slavnim nogometašem navdušeni.

Ricardo Pittis eden najboljših košarkarjev v Evropi

Ricardo Pittis je bil skoraj dve desetletji eden najboljših košarkarjev v Evropi. Danes upokojeni igralec rad zaide na počitnice v Koper. Včeraj se je tako z veseljem udeležil športnih iger, ki jih organizira Banka Koper.

DSC02811

Pomeril se je tako z moškimi kot tudi z ženskimi ekipami in nadvse užival.

“Počutim se odlično, čeprav sem blizu tega, da kar umrem (smeh). Utrujen sem, res dobre športnike imate tu v Sloveniji. Mislim, da so take prireditve res nekaj odličnega,” je za ekoper.si povedal legendarni košarkar.

Več o samem dogodku in zvezdnikih pa v video prispevku. *