DomovNoviceDestinacija Koper vstopa v poletno sezono z dobrimi rezultati

Destinacija Koper vstopa v poletno sezono z dobrimi rezultati

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Destinacija Koper se lahko pohvali z dobrimi rezultati obiska v prvi polovici leta. Po podatkih portala ttaksa.si smo na destinaciji zabeležili skoraj 39 tisoč turistov, ki so ustvarili preko 97 tisoč prenočitev.

V primerjavi z enakim obdobjem lani, je število prenočitev letos za okvirno 15 odstotkov nižje, kar gre pripisati tudi možnosti koriščenja turističnih bonov do konca junija 2022. Glede na rezultate iz predkovidnega leta 2019 pa je bilo v prvih šestih mesecih letošnjega leta kar 17 odstotkov prenočitev več.

Domači gosti so ustvarili približno 30 odstotkov vseh prenočitev, med tujimi gosti pa prevladujejo gosti iz Nemčije, Avstrije in Italije. V zadnjem času opažamo povečano število gostov iz Madžarske, Češke in Poljske.

Ocenjujemo, da se je letošnja sezona uspešno začela. Po napovednih naših večjih nastanitvenih obratov se še vse do konca avgusta obeta dober obisk, saj so nekatere nastanitve že v celoti rezervirane, večina pa beleži tudi preko 90 odstotkov rezerviranih kapacitet.

Povprečna doba bivanja gostov na destinaciji je 2,5 dni. V poletnem času je seveda veliko zanimanja za morje, veliko gostov pa se odloča za raziskovanje podeželja in okušanje lokalne gastronomije.

Na naši destinaciji čaka goste kar nekaj novosti in zanimive ponudbe. Zagotovo velja omeniti poletno akcijo Od vinarja do vinarja z degustacijami lokalnih vin, željne odkrivanja kotičkov po podeželju čaka vodnik 50 skritih kotičkov koprskega podeželja, svoja vrata je tudi letos odprl park vodnih športov Active Koper, bogata je tudi izbira prireditev in dogodkov.

Foto: Jakob Bužan, MOK