DomovNoviceDobrodelna akcija Hladilnik toplega srca tudi letos presegla vsa pričakovanja

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca tudi letos presegla vsa pričakovanja

Naši krajiNoviceSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

V dobrodelnem studiu Radia Capris, ki je ves december program oddajal iz praznično obarvanega studia v Taverni, se je v današnjih dopoldanskih urah uradno zaključila dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca. Akcija je tudi tokrat presegla čisto vsa pričakovanja, postavljen je bil nov rekord. Zbranih je bilo 10,8  ton dobrin za družine v stiski in kar 73.904 evrov finančnih sredstev, s katerimi bodo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije družinam, ki prihajajo iz  Obalno-kraške regije pomagali tudi v novem letu.

Letošnjega rekorda organizatorji niso pričakovali: “To je neverjetno! Moram priznati, da me je letos malo skrbelo, da ne bomo dosegli lanskih številk, sploh glede na to, da je bilo to leto res naporno v vseh pogledih,” navdušenja ni skrivala Breda Krašna, generalna sekretarka pri Zvezi prijateljev mladine. Podobnega mnenja je tudi Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris: “Tudi radijci smo letošnjo akcijo začeli z zavedanjem, da bomo lanske številke težko dosegli, sploh zato, ker je tudi naša radijska postaja že poleti pripravila dobrodelno akcijo za poplavljene, dobrodelnost pa je bila po vsej državi v ospredju pravzaprav neprekinjeno od avgusta dalje. Zato so letošnji rekordi za nas res presenečenje. To pot se še enkrat zahvaljujem čisto vsem, ki so 31 dni dihali z nami in nam pomagali ustvarjati ta čudovit in srčen projekt.”

Caprisovci so Izredno zadovoljni, da so letos poslušalci sledili prošnjam radijcev in da je med 10,8 tonami zbranih dobrin letos manj sladkarij in več izdelkov za osebno nego, čistil, plenic in nepokvarljivih živil, ki bodo družinam prišli prav tudi v naslednjem letu. Samo lani je bilo čarobnosti obdarovanja s pomočjo Caprisove akcije deležnih preko 800 otrok, letos bo ta številka bržkone precej višja. Zbirne točke, kamor so poslušalci prinašali prispevke so sicer bile v dobrodelnem studiu Radia Capris v koprski Fantazimi, ob drsališčih v Izoli, Portorožu in Ankaranu ter v lokalnih poslovalnicah trgovine Eurospin.

Rekorden je tudi znesek zbranih finančnih donacij kar 73.904 evrov, za katerega so zaslužni poslušalci, ki so pošiljali sms sporočila in sodelovali v različnih aktivnostih Radia Capris ter lokalna podjetja in klubi. Finančna sredstva bodo v letu 2024 družinam pomagala pri plačevanju položnic za elektriko, vodo in ogrevanje ter šolanja, letovanja in različne terapije.

Akcija Hladilnik toplega srca je potekala skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in v partnerstvu z Mestno občino Koper, Občino Izola, Občino Piran, Občino Ankaran, lokalnimi poslovalnicami trgovin Eurospin in Hisense Gorenje studiem Koper.

Foto: Radio Capris, Jaka Ivančič