DomovNovicePrva v letu 2024 v izolski bolnišnici na svet prijokala deklica

Prva v letu 2024 v izolski bolnišnici na svet prijokala deklica

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Silvestrska noč je bila pestra tudi v izolski bolnišnici. Prvi rojen dojenček v letu 2024 je na svet prijokal danes zgodaj zjutraj. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in podžupanje občin Izola, Piran in Ankaran, Nataša Čerin, Mia Botter Marasović ter Martina Angelini, so tako danes obiskali najmlajše občane – novorojenčke na porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Izola.

Zadnja v letu 2023 je 30. decembra na svet prišla deklica Brina, prva v letu 2024 pa se je 1. januarja ob 5.25 rodila deklica Kaja. Župan in podžupanje občin slovenske Istre so ponosni mamici in njihovi mali »štručki« presenetili s prisrčnim darilom – grafiko akademske slikarske Ljerke Kovač. S plišastimi medvedki pa so obdarili prav vse novorojenčke, ki so silvestrovo preživeli na porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Izola.

Predstavnike občin je na oddelku sprejela dr. Zorana Kocić, dežurna ginek. spec., skupaj z medicinskimi sestrami. Kot je povedala, so v izolski bolnišnici v letu 2023 našteli enako število porodov kot leto prej, in sicer 517. Na svet so pomagali 520 otrokom (v treh primerih so se rodili dvojčki), od tega 246 deklicam in 274 dečkom.

Župan in podžupanje so osebju SBI zaželeli veliko sreče in uspeha v novem letu, mamicam in novorojenčkom pa veliko srečnih trenutkov, zdravja in vesele rasti.

Foto: MOK