DomovNoviceFantazima 2023 navdušila obiskovalce

Fantazima 2023 navdušila obiskovalce

KulturaNaši krajiNoviceObvestilaProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Decembrsko dogajanje v Kopru je s številnimi koncerti, ki so se odvijali v Taverni, adventnimi sprehodi, s pestro zimsko kulinarično ponudbo na Carpacciovem trgu v Zimski vasici in drsališčem številnim obiskovalcem pričaralo nepozabne trenutke. Navdušeni so bili tudi otroci, ki so ustvarjali v Božičkovi pošti, rajali na koncertih in se družili z decembrskimi dobrimi možmi. Zimskih doživetij pa ni še konec, saj bo koprsko drsališče obratovalo vse do 21. 1. 2024.

Čudovito vzdušje v Taverni in na Carpacciovem trgu

Vse od začetka decembra so se obiskovalci zbirali v središču mesta, da bi uživali v raznolikem glasbenem programu in zimski kulinarični ponudbi. Taverna, prizorišče koncertov, je bila ob koncih tedna polna glasbenih navdušencev, odlični glasbeni izvajalci, med katerimi so bili tudi Cantica Ladies, Jet Black Diamonds, Bepop, Zucchero Celebration Band,  Hamo & Tribute 2 Love, HeaveniX, Peachkiss, Vlado Kreslin z Malimi bogovi in Jan Plestenjak, pa so poskrbeli za nepozabne glasbene trenutke. Tako, kot so glasbeniki oddajali pozitivno energijo na odru, so to širili tudi obiskovalci, ki so se družili v prijetni Zimski vasici, ki so jo soustvarjali ponudniki kulinaričnih dobrot.

Za odlično vzdušje z dobro glasbo, številnimi gosti in dobrodelno noto, je poskrbel tudi Radio Capris, uradni radio Fantazime, ki se je oddajal v živo iz studia v Taverni. Radio Capris je skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije tudi letos organiziral Dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca. Obiskovalci Fantazime in poslušalci radia so pokazali veliko srce in ves december prinašali številne dobrine in donacije. Letos je akcija prinesla dva nova rekorda, saj je bilo zbranih neverjetnih 10,8 ton dobrin in osupljivih 75.934 evrov donacij za otroke iz socialno ogroženih družin, ki živijo pod pragom revščine.

Zabava na drsališču

Drsališče z najlepšo lokacijo – le korak od morja, je obiskalo veliko ljubiteljev drsanja, med njimi tudi številni otroci. Mestna občina Koper je v organizaciji Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper vsem osnovnim šolam v občini omogočila brezplačno drsanje in prevoz do drsališča. Odziv je bil izjemno pozitiven, kar dokazuje, da so otroci navdušeni nad zimskimi aktivnostmi. Odzvalo se je kar 11 koprskih osnovnih šol in tako je drsališče brezplačno gostilo več kot 900 učencev.

Če vas je zamikalo, da bi preizkusili drsališče z najlepšo lokacijo ob morju, je tukaj odlična novica – drsališče v Kopru bo obratovalo še vse do 21. januarja 2024. S tem želi Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper podaljšati zimsko vzdušje in obiskovalcem ponuditi dodatno priložnost za uživanje v zimski zabavi. Za dodatne informacije o drsališču kliknite TUKAJ.

Foto: Jaka Ivančič, Jakob Bužan