DomovNoviceDobrodelna akcija Hladilnik toplega srca tudi letos presegla vsa pričakovanja

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca tudi letos presegla vsa pričakovanja

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V dobrodelnem studiu Radia Capris, ki je ves december program oddajal iz hiške na trgu ob nekdanji Upravi za pomorstvo, se je v današnjih dopoldanskih urah uradno zaključila dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca. Akcija je tudi tokrat presegla čisto vsa pričakovanja, postavljen je bil nov rekord. Zbranih je bilo 8,5 ton dobrin za družine v stiski in kar 64.147 evrov finančnih sredstev, s katerimi bodo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije družinam pomagali tudi v novem letu.

Ekipa Radia Capris je tudi letos zelo uspešno zaključila dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, najpomembnejšo dobrodelno akcijo v regiji, ki jo že sedem let pripravlja v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in lokalnimi društvi prijateljev mladine. V akciji so se zbirale dobrine (s poudarkom na prazničnih dobrotah, nepokvarljivih živilih in čistilih) za otroke in družine iz socialno ogroženih družin, ki živijo na področju Obalno-kraške regije, prav tako pa finančna sredstva, s katerimi Zveza prijateljev mladine Slovenije družinam pomaga skozi vse leto, otrokom pa omogoči tudi letovanje.

Breda Krašna (generalna sekretarka ZPMS) in Ljuba Miljuševič (Društvo prijateljev mladine Koper) s končnim čekom.

Letos se je v dobrodelni akciji zbralo 8,5 ton različnih dobrin in 64.147 evrov, kar je za dobrih 16.000 evrov več kot lani. Praznične pakete je tokrat dobilo preko 800 otrok iz socialno ogroženih družin (240 več kot lani), finančna sredstva pa bodo v letu 2023 družinam v največjih stiskah pomagala pri plačevanju položnic za elektriko, vodo in ogrevanje ter šolanja in letovanja.

Dobrodelnost so podprli tudi najmlajši poslušalci.

Zaslugo za rekordno uspešno akcijo imajo poslušalke in poslušalci, številne organizacije, policisti, gasilska društva, zdravstveni delavci, podjetja in vsi, ki so 31 dni pomagali po najboljših močeh. Tudi letos so radijci posebej veseli, da so se k akciji pridružili tudi v številnih vrtcih in šolah, kjer so vzgojitelji oz. učitelji najmlajšim predstavljali pomen takih dobrodelnih akcij in jih učili, zakaj je medsebojna pomoč tako zelo pomembna.

Radio Capris je svoj program vseh 31 dni v živo oddajal iz dobrodelnega studia pri koprski kapitaniji, gostili pa so številne glasbenike, športnike, društva in ostale osebnosti iz javnega življenja. Akcija Hladilnik toplega srca je potekala v partnerstvu z Mestno občino Koper, Občino Izola, lokalnimi poslovalnicami trgovin Eurospin in Hisense Gorenje studiem Koper.

Foto: Radio Capris, Jaka Ivančič