DomovNoviceDOBRODELNA TEKMA: Nogometna Bonifika gostila zvezdnike svetovnega kova

DOBRODELNA TEKMA: Nogometna Bonifika gostila zvezdnike svetovnega kova

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Bonifika je danes gostila prav poseben nogometni spektakel. Namesto profesionalnih nogometašev so drese oblekli bivši športni asi svetovnega kova in drugi predstavniki slovenske in svetovne estrade, dogodek pa je bil tudi dobrodelno obarvan.

Na zelenici sta se danes tako pomerili Star Team Monaco in reprezentanca estradnikov Slovenije, prav slednja pa je odnesla naslov zmagovalca.

Sicer pa razlog današnje tekme zagotovo ni bil merjenje moči, znani obrazi svetovne in slovenske estrade so namreč igrali za dober namen. Del sredstev od prodanih kart bo namenjen fundaciji Stars for the Children, ki jo je ustanovil princ Albert Monaški, kot tudi projektu BotrstvoZveza prijateljev mladine Ljubljana-Moste pa je nekaj otrok in njihovih družinskih članov pripeljala na ogled tekme.

V ekipi Star Team Monaco se se med drugimi pomerili: Kristian Ghedina, znani italijanski smučar in avtomobilski dirkač, Andrea Caldarelli, voznik dirkalnega vozila, Marco Simone, upokojeni italijanski nogometaš, Jure Košir, nekdanji slovenski smučar, Alex Caffi, nekdanji voznik Formule 1 in drugi. S slovenske strani so nogometne trike pokazali Jože Potrebuješ, Vili Resnik, Matjaž Jelen ter mnogi drugi.

Koper izredno priljubljena destinacija za športne prireditve

Zbranim je dobrodošlico v Kopru izrekel tudi podžupan Peter Bolčič, ki kot je povedal, je izredno ponosen, da Koper gosti tako velika športna imena svetovnih razsežnosti in ostala imena slovenske in svetovne estrade.

“Razvoj športnih programov kot tudi moderne infrastrukture ter nenazadnje športnega turizma je bila ena od prioritet, ki  si jih je župan Boris Popovič začrtal že ob svoji prvi izvolitvi. Zato ne preseneča, da vsa ta leta občina temu področju namenja prav posebno pozornost, predvsem pa znatna sredstva. Naša prizadevanja, trud in vztrajnost ter odlični infrastrukturni pogoji, ki smo jih v teh letih zagotovili ne samo v mestu, ampak tudi v našem slikovitem zaledju, so se obrestovali,” je v svojem nagovoru spomnil Peter Bolčič.

“Naš potencial pa prepoznavajo tudi drugi – Koper je danes namreč izredno priljubljena destinacija tako za športnike, ki k nam prihajajo na priprave ali oddih, kot tudi za organizatorje večjih tekmovanj, še zlasti tistih na evropskem in svetovnem nivoju,” je še dodal Bolčič in zaključil, da prav dobrodelne priredite, kot je bila današnja zagotovo puščajo poseben pečat. Prav zato bi želel izreči posebno zahvalo vsem udeležencem, bivšim športnim asom, glasbenikom in ostalim, kot tudi organizatorjem, ki boste z nesebično gesto ne le pomagali otrokom, ki nas potrebujejo, pač pa tudi v svet poslali sporočilo, da je čut do sočloveka vrednota, ki jo mora gojiti prav vsak posameznik.”