DomovNoviceTurista s potniške ladje bi v Kopru ostala dlje

Turista s potniške ladje bi v Kopru ostala dlje

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Po včerajšnjem odhodu potniške ladje Mein Schiff 2, je danes na koprskem potniškem terminalu privezana luksuzna Marella Discovery 2, ki je že petič v letošnjem letu priplula v Koper.

Marella Discovery 2, ki se ponaša z dolžino kar 264 metrov, je članica bele flote postala leta 1995, ko je še nosila ime Legend of the Seas, nato pa so jo marca 2017, ko je prešla pod okrilje podjetja Thomson Cruises, preimenovali v TUI Discovery 2, že od oktobra istega leta pa se ponaša z imenom Marella Discovery 2. K nam je pripeljala približno 1800 potnikov.

Marella Discovery 2 je v popoldanskih urah naletela na deževno vreme. Foto: eKoper

Potniška ladja, ki je bila prvič splavljena leta 1994, je v Koper prispela s Krfa, ob 23. uri pa bo že krenila proti naslednji destinaciji – Benetkam.

Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z nemškima turistoma Jensom in Heike, ki sta o Kopru povedala samo najlepše. “Prvi vtis je zares fantastičen. Mesto je izredno urejeno, z veseljem bi tu preživel še kakšen dan več,” je Koper pohvalil Jens, Heike pa je nadaljevala v istem slogu: “Do sedaj nisem poznala Kopra, po današnjem obisku pa lahko rečem, da gre za prekrasno sredozemsko mesto s toplimi in prijetnimi ljudmi, ki so zares gostoljubni.” Heike in Jens sta nam za konec še povedala, da sta navdušena nad čistočo, ki je po njunih besedah brezhibna.

Jens in Heike bi v Kopru ostala še kakšen dan dlje. Foto: eKoper

Naslednja potniška ladja, ki bo kraljevala na potniškem terminalu, bo Norwegian Spirit, ki bo v Koper prispela v petek, 13. julija.