DomovNoviceFOTO: V Luki Koper nesreča na kontejnerskem terminalu

FOTO: V Luki Koper nesreča na kontejnerskem terminalu

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Luki Koper je v torek prišlo do nove nesreče, tokrat na kontejnerskem terminalu, ki je terjala zgolj materialno škodo. Med raztovarjanjem ladje se je zrušila skladovnica petih zabojnikov, od katerih sta dva končala v morju.

Kot so danes sporočili iz Luke Koper, se je včeraj okoli 17. ure med pretovarjanjem kontejnerske ladje zrušila skladovnica petih zabojnikov. Do nesreče je prišlo med trkom zabojnika, ki je bil v fazi pretovora z ladje na obalo, z zadnjim zabojnikom v skladovnici petih, ki so bili med seboj privezani.

Foto: Luka Koper

Trije zabojniki so zgrmeli na obalo, dva pa sta se zagozdila med obalo in ladjo. Kljub poskusom, da bi ju dvignili, sta končala na morski gladini. Zabojniki so bili sicer namenjeni v tržaško pristanišče, dva sta vsebovala pnevmatike, dva zaščitno folijo, eden pa vrtno pohištvo.

Foto: Luka Koper

“Škoda na blagu še ni ocenjena, vseh pet zabojnikov pa je uničenih. Zaradi nesreče oziroma poteka preiskave smo pretovor ladje včeraj začasno ustavili in se je nadaljeval nemoteno okoli polnoči,” so zapisali v družbi.

To je druga nesreča v Luki Koper v dobrem tednu dni. Minulo sredo je bilo v nevihti poškodovano obalno dvigalo za pretovor razsutih tovorov. Preiskava nesreče še ni zaključena, po doslej znanih podatkih pa je močan veter ladjo za prevoz avtomobilov, ki je bila privezana v tretjem bazenu pristanišča, odnesel proti obali terminala za razsute tovore, kjer se je zaletela v obalno dvigalo. To se je zaradi udarca ladje zvrnilo na obalo.