DomovNoviceGimnazija Koper s tremi zlatimi maturantkami

Gimnazija Koper s tremi zlatimi maturantkami

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Splošno maturo je letos na 82 šolah po Sloveniji opravljalo 5865 kandidatov. Kandidati so opravljali splošno maturo iz 33 maturitetnih predmetov. Matura je bila uspešna tudi za tri dijakinje Gimnazije Koper, ki so z osvojitvijo določenega števila točk postale zlate maturantke.

Splošno maturo na ravni države je sicer uspešno opravilo 92 odstotkov vseh kandidatov, ki so pisali izpite. Od tega je bilo 302 zlatih maturantov, ki bodo dobili maturitetno spričevalo s pohvalo. 18 kandidatov je postalo diamantnih maturantov, saj so dosegli vseh 34 točk na maturi.

Matura je bila uspešna tudi za Gimnazijo Koper, saj so kar tri njihove dijakinje zbrale 30 ali več točk in s tem postale zlate maturantke. To so Špela Puhov, Maja Kodra in Maja Filli.

»Mislim, da smo letos bili zelo uspešni, kar 98 odstotkov dijakov je uspešno opravilo maturo, od tega imamo tri zlate maturantke in morda bo še kakšna diamantna, če bodo ugovori uspešni,« je ocenil ravnatelj Gimnazije Koper Bruno Petrič, ki v rezultatih mature vidi velik uspeh tudi za samo koprsko šolo.

Kot je dodal Petrič, že nekaj let dosegajo vrhunske rezultate in visok odstotek uspešnosti na maturi, kar bodo poskusili dosegati tudi v prihodnje.

Foto: Gimnazija Koper