DomovNoviceGlasbeni spektakel v spomin Danilu Kocjančiču

Glasbeni spektakel v spomin Danilu Kocjančiču

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto je bilo vzdušje v koprski Areni Bonifika nepozabno, množica je člane zasedbe Danilo Kocjančič & Friends ter številne glasbene goste s petjem in ploskanjem spremljala skozi ves koncert – predali se niso niti na koncu, ko so jih poskočni ritmi uspešnic Si še jezna name in Amerika dobesedno dvignili na noge.

V poklon legendi slovenske glasbene scene Danilu Kocjančiču, so se ob peti obletnici slovesa zbrali številni glasbeniki in instrumentalisti. Člani zasedbe Danilo Kocjančič & Friends – kitarista Matjaž Sterže in Zdenko Cotič, pevec Ladi Mljač, basist Jadran Ogrin in bobnar Mitja Stropnik ter spremljevalni pevki Tinkara Kovač in Barbara Šinigoj so na odru Arene Bonifika gostili veliko glasbenih prijateljev, med njimi Draga Misleja – Mefa, Rudija Bučarja, Matjaža Jelena, Tinkaro Kovač, Marina Legoviča in Marka Stropnika, Tomaža Domicelja, Tulia Furlaniča, Neisho, Klapo Solinar, Janeza Bončino Benča in Slavka Ivančiča, na odru pa sta se jim pridružila tudi trobentač Domen Gracej in klarinetist Sandi Vinšek.

Posebni gost večera je bil Danilov sin Tine Kocjančič, svetovno znani DJ Valentino Kanzyani, ki je za to priložnost pripravil remix pesmi Daj, daj, daj, s svojim nastopom in izvirno priredbo uspešnice Sjaj izgubljene ljubavi, stare uspešnice Kameleonov, pa je občinstvo navdušil vedno odlični Rudi Bučar.

Tulio Furlanič je v svojem stilu energično prepeval Anita, ni nikoli, Tinkara Kovač je ob spremljavi klaviaturista Marina Legoviča in kitarista Marka Stropnika občinstvo prevzela s pesmijo Veter z juga, kasneje pa se je občinstvu predstavila še z akustično priredbo naslovne pesmi novega albuma Nisi prva, nisi zadnja. Matjaž Jelen iz skupine Šank Rock je na odru gostoval z uspešnico Poišči me, Janez Bončina – Benč pa je skupaj z Ladijem Mljačem odpel zimzeleno Senco. Tomaž Domicelj je z orglicami pospremil pesem Ljubosumje, Neisha pa je ob spremljavi Zdenka Cotiča zapela priredbo Črte. Pesmi Dober dan in Tina sta v dvorani zazveneli v izvedbi Slavka Ivančića, kot vokalist pa se je s pesmijo Ta moški predstavil tudi Mef.

Koncert, ki ga je Snack bar Events organiziral s podporo Mestne občine Koper in RTV Koper Capodistria, sta odlično povezovala Karin Sabadin in Drago Mislej – Mef, avtor številnih besedil, ki so jih glasbeniki ob spremljavi obiskovalcev prepevali ves večer. Pestro je bilo tudi v zaodrju, kjer je glasbenike in številne povabljene goste v kamero lovila voditeljica koprske televizije Erter Pust.

Na sporedu Radia Koper bo v četrtek, 8. februarja, ob 17. uri. V soboto zvečer, 10. februarja, pa si ga boste lahko ogledali na prvem programu Televizije Slovenija.