DomovNoviceŠE ENA USPEŠNA SEZONA POTNIŠKIH LADIJ: V Kopru pričakujejo 98 tisoč turistov

ŠE ENA USPEŠNA SEZONA POTNIŠKIH LADIJ: V Kopru pričakujejo 98 tisoč turistov

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvo potniško ladjo letos so v koprskem pristanišču privezali minuli petek. V Kopru pričakujejo, da bodo letos na potniškem terminalu gostili 82 potniških ladij, s katerimi bo k nam priplulo 98 tisoč turistov in 47.500 članov posadke. S tem bi se letošnja sezona uvrstila na drugo mesto po številu sprejetih potnikov doslej.

Po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi in 110 tisoč turisti rekordno, bo skoraj tako uspešno tudi leto 2018. 

Letošnja sezona prihodov potniških ladij prinaša tudi kar nekaj novosti. Kot nam je zaupala županova svetovalka Jana Tolja, nas bodo letos prvič obiskale MSC Poesia, ki bo k nam priplula 27. aprila, Mein Schiff 2, ki bo pri nas privezana 12. maja, že naslednji dan pa bomo gostili Tui Discovery 2, medtem ko 3. novembra na privezu v Kopru pričakujemo velikanko Seaborn Ovation.

Za vse tiste, ki so napovedovali slovo ladjarja Thompson Cruises, naj pojasnimo, da le-ta ostaja, vendar pod imenom Marella Cruises, z njim pa bosta v Koper pripluli ladji Marella Discovery 2 in Marella Celebration.

Foto: Vojko Rotar

Azamazing v tem letu kar trikrat

Tudi letos nas bo med drugim obiskala luksuzna Azamara Quest, ki je za letos napoveduje kar tri prestižne dogodke “Azamazing” (17. avgusta, 19. septembra in 4. oktobra). Naj spomnimo, da smo v minuli sezoni že gostili dva taka dogodka, v okviru katerih so za goste potniške ladje Azamara Quest pripravili nepozabno glasbeno poslastico z vokalno skupino Perpetuum Jazzile.

Zagotovo bodo potniško sezono popestrili tudi prihodi luksuznih jaht, ki jih je v Kopru vsako leto več. Lani smo tako lahko na potniškem terminalu občudovali prestižno  jahto Carinthia VII, ki slovi kot ena najlepših in najbolj luksuznih jaht na svetu.

Koprski ladijski potniški turizem je sicer močno vezan na Benetke. Od 82 potniških ladij, ki jih pričakujejo do konca sezone, jih bo namreč velika večina, kar 76, prišla iz Benetk oziroma jih bo po postanku v Kopru tja odplula.