DomovNoviceGostujoči predstavniki evropskih univerz bodo predavali koprskim študentom

Gostujoči predstavniki evropskih univerz bodo predavali koprskim študentom

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru 5. mednarodnega tedna Univerze na Primorskem je danes v Pretorski palači potekalo srečanje pedagoških in strokovnih sodelavcev iz vse Evrope. Sprejel jih je vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj MOK Timotej Pirjevec.

Petega mednarodnega tedna Univerze na Primorskem, ki bo potekal vse do 19. maja, se bodo udeležili predstavniki evropskih univerz iz kar 15 držav (Avstrija, Bolgarija, BiH, Češka republika, Hrvaška, Finska, Grčija, Madžarska, Litva, Makedonija, Poljska, Slovaška, Srbija, Španija, Italija).

Foto: ekoper.si

V tednu, ki ga bodo preživeli v koprski občini, bodo na sestankih, delavnicah in predstavitvah izmenjavali izkušnje in znanje, gostujoči visokošolski učitelji pa bodo predavali študentom.

Gostujoči predstavniki evropskih univerz spoznavali osnove slovenskega jezika

Danes so gostje spoznavali slovenski jezik, se sprehodili po koprskih ulicah in si ogledali Pretorsko palačo, nad katero so bili navdušeni.

Vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj MOK Timotej Pirjevec. Foto: ekoper.si

Vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj MOK Timotej Pirjevec jim je predstavil zgodovino Kopra in delovanje Mestne občine Koper danes. Predstavnike evropskih univerz je najbolj presenetilo dejstvo, da imamo na našem območju tudi italijanske šole, kar so pozdravili z odobravanjem, saj je znanje jezikov v današnjem času zelo pomembno.

Več o aktivnostih, ki goste mednarodnega tedna Univerze na Primorskem še čakajo, pa najdete TUKAJ. *