DomovNoviceKako prireditve na podeželju približati potrebam sodobnega turista?

Kako prireditve na podeželju približati potrebam sodobnega turista?

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je bilo v Bertokih drugo izobraževanje za organizatorje prireditev na podeželju.

Matjaž Primc iz turistično-razvojne agencije Autentica in strokovnjak s področja organizacije izletov ter trženja prireditev je tako v sklopu projekta, s katerim želi Mestna občina Koper povečati pristnost in kakovost šager ter drugih tradicionalnih prireditev na podeželju, izpeljal drugo izobraževanje z naslovom Prireditev kot turistični produkt v praksi.

Matjaž Primc je izpostavil nekaj prireditev na podeželju Mestne občine Koper, ki so že sedaj odlično zasnovane, to sta recimo prireditev Vonj po Istri v Krkavčah in prireditev Oživeli Pomjan. Foto: TOK

Nekaj več kot 20 članov turističnih društev, krajevnih skupnosti in drugih organizatorjev prireditev na podeželju je tako v prvem delu izobraževanja z zanimanjem prisluhnilo predavanju o tem, kakšne so potrebe sodobnega turista in kako ponudbo prireditev na podeželju prilagoditi »novemu« tipu turista, ki je za razliko od klasičnega turista, ki predstavlja masovni turizem, običajno nepredvidljiv, zanimajo pa ga predvsem nova doživetja, lokalna hrana in aktivni oddih.

Foto: TOK

Primc je izpostavil nekaj prireditev na podeželju Mestne občine Koper, ki so že sedaj odlično zasnovane, to sta recimo prireditev Vonj po Istri v Krkavčah in prireditev Oživeli Pomjan, kot je dejal, pa jih je še veliko takih, ki imajo potencial, da prerastejo v avtentične in trajnostno naravnane prireditve. Prav s tem namenom so v drugem delu srečanja izpeljali praktično delavnico, na kateri so se poslušalci razdelili v skupine in skušali zasnovati nove pristne istrske prireditve. Na koncu se je razvilo kar nekaj zanimivih idej, ki bi jih nekega dne veljalo razviti tudi v praksi.

Naslednje izobraževanje bo v začetku junija, ko bo snovalka komunikacijskih strategij Janja Novoselc spregovorila o tem, kako lahko spromoviramo prireditev z nizkim proračunom.