DomovNoviceHumanistično društvo Histria prejelo Valvasorjev nagelj

Humanistično društvo Histria prejelo Valvasorjev nagelj

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Humanistično društvo Histria je prejelo Valvasorjevo odličje za izjemne dosežke pri nadregionalnem delovanju na področju humanističnega preučevanja na celotnem območju Istre (Hrvaška, Slovenija, Italija) za leto 2017.

Društvu je bil tako podeljen Valvasorjev nagelj, ki so ga kot že omenjeno prejeli za izjemne dosežke na področju humanističnega preučevanja območja Istre. Slovesna podelitev je potekala ob počastitvi Mednarodnega dneva muzejev, in sicer v ponedeljek, 21. maja, v Narodni galeriji Slovenije, ob prisotnosti ministra za kulturo Antona Peršaka. Visoko nagrado vsako leto podeljuje Slovensko muzejsko društvo kot najvišjo stanovsko priznanje za posebne dosežke v muzejstvu.

Humanistično društvo Histria je prejelo Valvasorjevo odličje za izjemne dosežke pri nadregionalnem delovanju na področju humanističnega preučevanja na celotnem območju Istre. Foto: Histria

Humanistično društvo Histria je bilo ustanovljeno v Kopru leta 2006. V okviru Društva delujejo tudi založniška sekcija Histria Editiones ter leksikografska sekcija Istrski biografski leksikon. Od samega začetka Društvo sodeluje z vladnimi in nevladnimi organizacijami, ki delujejo na – ali v korist – istrskega območja na področju zgodovine, umetnostne zgodovine in kulturne dediščine. Med novejše projekte sodijo “Pietro Nobile: Viaggio artistico attraverso l’Istria”, “Istrianer Staatsbahn”, “Carpaccio. Sacra Conversatio” in “Istra v Veliki vojni”.