DomovNoviceIstra znova razglašena za najboljšo oljčno regijo na svetu

Istra znova razglašena za najboljšo oljčno regijo na svetu

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli petek so v Novigradu predstavili svetovno znani vodnik oljčnih olj Flos Olei 2018, v katerega se je uvrstilo tudi 7 slovenskih oljkarjev.

Najnovejšo edicijo enega najvidnejših vodnikov ekstra deviških oljčnih olj Flos Olei 2018 so minuli petek javno predstavili v hrvaškem Novigradu.  Istra je bila namreč že tretje leto zapored razglašena za najboljšo oljčno regijo na svetu. Med 500 izbranimi vzorci oljčnih olj z vsega sveta tudi v letošnjem vodniku najdemo sedem slovenskih oljkarjev, od tega kar 6 iz Mestne občine Koper.

Poleg aktualnega nosilca naslova Županovo olje Franca Morgana, so se v vodnik uvrstili še Miran Adamič – Ronkaldo, Boris Sabadin – Ekološka Kmetija Bem, Vanja Dujc, Oljčno Olje Jenko, Ekološka Kmetija Bočaj in Matjaž Bordon – Oleum Solis. 

Dogodka se je v imenu Mestne občine Koper udeležil podžupan Peter Bolčič. Občina namreč tistim oljkarjem, ki so se uvrstili v aktualni vodnik Flos Olei in so obenem sodelovali na letošnjem natečaju za Županovo oljčno olje, sofinancira prijavo za vodnik Flos Olei 2019.