DomovNoviceIzteka se prvi rok za prijavo na jubilejno Sladko Istro

Izteka se prvi rok za prijavo na jubilejno Sladko Istro

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Jutri se izteka prvi in najugodnejši rok za prijavo na 10. mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov – Sladka Istra, ki bo v Kopru zadnji vikend septembra.

Ponudniki istrskih, slovenskih in tujih sladkih dobrot, čokoladnih izdelkov, vinarji, pivovarji, čebelarji in prodajalci različnih kuhinjskih in slaščičarskih pripomočkov, kuharskih knjig in drugih z gastronomijo povezanih vsebin se do jutri, 15. maja, lahko prijavijo na prvi in obenem najugodnejši rok za prijavo na 10. Sladko Istro. Za sodelovanje na prireditvi se je možno prijaviti prek spletne prijavnice na tej povezavi, sicer pa se bodo prijave na Sladko Istro zaprle 16. julija.

 

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, ki ga bodo v Kopru letos pripravili že deseto leto zapored, velja za največjo tovrstno prireditev v državi, glede na to, da Sladka Istra letos obeležuje okroglo obletnico, pa bo še slajša, saj bo trajala kar tri dni, in sicer od petka, 28. septembra, do nedelje, 30. septembra 2018.

Festival je vsakič znova odlična priložnost za spoznavanje sladkih istrskih dobrot, tradicionalnih slovenskih sladkih izdelkov, pa tudi tujih sladic ter praktično vsega ostalega, kar je povezano s svetom sladkega. Na prireditvi se tako prepletata bogata ponudba na stojnicah, ki jih bodo letos razporedili po starem mestnem jedru Kopra, in razgiban spremljevalni program z vinskimi degustacijami, kuharskimi šovi, delavnicami za otroke, v luči Evropskega leta kulturne dediščine bo letos še posebej poskrbljeno za bogat kulturni program.