DomovNoviceKajakašica na mirnih vodah Anja Osterman svetovna podprvakinja

Kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman svetovna podprvakinja

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Kajakašica na mirnih vodah Koprčanka Anja Osterman je v Kanadi priveslala do največjega uspeha v enojcu v karieri doslej. V napetem finalu kajakašic na 200 metrov na svetovnem prvenstvu je le za sekundo zaostala za prvo favoritinjo in najboljšo sprinterko zadnjih let Novozelandko Liso Carrington. Bron si je priveslala Madžarka Anna Lucz.

Primorska kajakašica Anja Osterman je tako danes priveslala do največjega uspeha v karieri v kajakaškem enojcu, sicer osvojila svojo četrto kolajno na svetovnih prvenstvih, a prvo v posamični konkurenci. Pred tem ima do zdaj s prvenstev tri kolajne v dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić, s katero se je po lanski sezoni razšla.

»Super je, danes je peti dan tekmovanja in iz tekme v tekmo mi je šlo bolje. Po včerajšnji 500-metrski tekmi, kjer sem medaljo izgubila v zadnjih 40 metrih, se je danes vse poklopilo in sem bila druga. Taktika je bila takšna kot ponavadi na 200 metrov – dober start in na polno do cilja. Nisem vedela, kaj pričakovati, saj je veter zelo močan. Na koncu se je vse dobro izteklo, zelo sem zadovoljna,« je po nastopu razkrila presrečna Ostermanova, članica Kajak kanu kluba Adria Ankaran.

Vedno v krogu najboljših

Za Ostermanovo je to četrta kolajna s svetovnih prvenstev, druga srebrna, saj je tri osvojila v kajakaškem dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić. Leta 2019 sta bili na svetovnem prvenstvu v K2 200 m drugi v Szegedu, v sezonah 2017 in 2019 pa tretji v K2 500 m. Ob tem sta bili še evropski prvakinji v K2 200 m leta 2021, leta 2017 pa drugi na EP v K2 500 m. Ostermanova se sicer lahko pohvali tudi s kolajno v kajakaškem enojcu s sredozemskih iger leta 2018 ter kolajnami s tekem svetovnega pokala.

Foto: MOK, Kajakaška zveza Slovenije, Anja Osterman osebni arhiv