DomovNoviceKino Istra vabi v družbo dobrih filmov

Kino Istra vabi v družbo dobrih filmov

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Le še dan nas loči od začetka letošnjih projekcij Kina Istra, potujočega kina, ki  v istrske kraje, v katerih ni kinematografov, pripelje bogat filmski program, namenjen vsem generacijam. Novo sezono programa bodo odprli z jutrišnjim filmskim večerom v Kubedu, v juliju pa bodo sledile še projekcije v Šmarjah pri Kopru in občini Ankaran.

Pet julijskih večerov vas bo popeljalo med filmske poslastice, ki so v tekočem in preteklem letu zaznamovale filmsko krajino. Vstop na filmska prizorišča je prost.

Novo sezono istrskih filmskih druženj bodo odprli v sredo, 5. julija, ob 21. uri, ko bodo v Kubedu pri Kubejskem gradu predvajali španski film Milosti polni (Roberto Bueso, Španija, 2022, 109’).

V sredo, 12. julija, se bo Kino Istra s svojim programom preselil v Ankaran, na plažo Študent, kjer si bodo lahko ljubitelji filmske produkcije ob 21.30 ogledali novo digitalizirano različico kultnega filma Pod udarom zakona (Jim Jarmusch, ZDA, 1986, 107′).

V sredo, 19. julija, ob 21.30 se bo festival nadaljeval tudi v Ankaranu s poetičnim in otožno humornim filmom Vera (Tizza Covi, Rainer Frimmel, Avstrija, 2022, 115′).

Zadnjo julijsko sredo, 26. julija, ob 21.30 pa si bo moč v Ankaranu ogledati slovenski film Jezdeca (Dominik Mencej, Slovenija, Srbija, Bosna in Hercegovina, Italija, Hrvaška, 2022, 107′).

V četrtek, 27. julija, ob 21. uri bo Kino Istra pripotoval na Vaški trg v Šmarjah, kjer bo na ogled poslastica za vso družino – butanski film Lunana: jak v razredu (Pawo Choyning Dorji, Butan, 2019, 109′). Gre za prvi celovečerec v zgodovini Butana, ki je bil nominiran za oskarja.

»V primeru dežja se bo projekcija v Kubedu preselila v dvorano Kubed, projekcija v Šmarjah pa v dvorano Krajevne skupnosti Šmarje. Za projekcije v Ankaranu bodo v primeru dežja skušali poiskati nadomestne termine,« sporoča organizator festivala. Vstop na filmska prizorišča je prost.

Več informacij o programu festivala na povezavi.

Foto: Kino Istra