DomovNoviceKmetje slovenske Istre se lahko vključijo v projekt Life Natura

Kmetje slovenske Istre se lahko vključijo v projekt Life Natura

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica v LIFE integriranem projektu za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji (LIFE-IP NATURA.SI) je objavil javni poziv za vključitev v prilagojeno kmetovanje s travišči na območju Nature 2000 slovenska Istra.

Partnerji projekta LIFE-IP NATURA.SI so na podlagi individualnih pogovorov in rezultata anket, opravljenih s kmeti z omenjenega območja ter terenskih ogledov, pripravili aktivnosti, katerih cilj je spodbuditi ohranjanje travišč in njihove biotske pestrosti ter v sodelovanju s kmeti razviti uspešne trajnostne primere dobrih praks kmetovanja.

S sodelovanjem pri ohranjanju travišč Istre z izvajanjem prilagojenega kmetovanja v projektu lahko kmetje pridobijo spodbudna finančna nadomestila. Vse podrobnosti so navedene na spletni strani https://www.kmetijskizavod-ng.si/. Javni poziv s prilogami pa je objavljen na povezavi https://www.kmetijskizavod-ng.si/novice/2023052220514033/ter bo odprt do porabe sredstev.

V primeru, da vas zanima sodelovanje v projektu LIFE-IP NATURA.SI ali želite še dodatne informacije, pokličite na 05 33 51 213 (Elena Štendler) ali pišite na elektronski naslov elena.stendler@go.kgzs.si.

Več informacij o projektu na povezavi.

Foto: Vinko Treven