DomovNoviceKnjižnica se vrača na plaže

Knjižnica se vrača na plaže

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem se s poletjem vračajo na kopališča vseh štirih obalnih občin Koper, Izola, Piran in Ankaran, z odmevnim projektom Knjižnica na plaži. Obiskovalcem slovenskih obmorskih kopališč bodo tako znova pri roki knjige in drugo knjižnično gradivo.

Knjižnic na plaži bo letos osem, bralcem bodo dostopne v mestnem kopališču Koper, kopališču Žusterna, na novi koprski plaži v sklopu Obmorskega parka, na Centralni plaži Portorož, Kopališču Valdoltra v Ankaranu, v Arheološkem parku v Simonovem zalivu in na Mestni plaži Svetilnik v Izoli. Gradivo knjižnic na plaži lahko brezplačno uporabljajo prav vsi obiskovalci, ne le člani omenjenih knjižnic.

Pri Svetilniku bo vsak dan ob 11. uri pravljica za otroke, prav tako pa pravljične urice v sodelovanju z Radiem Capris, ki bo letos obiskal slovenske plaže, pripravljajo v koprski knjižnici, zato nam sledite, da boste vedeli, kdaj nas lahko pričakujete. V okviru projekta bodo pravljične urice izvajali tudi v prostorih Knjižnice Piran, in sicer vsako sredo ob 18. uri in vsak petek ob 11. uri.

V Piranski občini so knjižnico na plaži za javnost odprli že 15. junija, medtem ko si boste v ostalih občinah, knjige lahko izposodili med 1. julijem in 31. avgustom, med 10. in 18. uro. V Arheološkem parku v Simonovem zalivu bo knjižnica delovala vse do 30. septembra, po njihovem uradnem obratovalnem času. Tu bosta 13. julija in 10 avgusta, ob 19. uri potekali dve literarni srečanji bralnega kluba Kira knjiga.

Deveta lokacija knjižnice na plaži bo na Hrvaškem v Novigradu, kjer je prvič zaživela lansko leto. Zaradi velikega povpraševanja bodo letos knjižnico na plaži odprli že 20. junija.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja