DomovNoviceSvetovni spektakel v plezanju prinaša zapore parkirišč

Svetovni spektakel v plezanju prinaša zapore parkirišč

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru že odštevamo dneve do tekme svetovnega pokala v športnem plezanju, ki bo ta konec tedna v Plezalni center Koper – Plus climbing privabila najboljše športne plezalke in plezalce z vsega sveta. Že od srede, 6. septembra, bodo zaradi priprave prizorišča potekale zapore bližnjih parkirišč.

V Areni Bonifika je Planinska zveza Slovenije danes priredila novinarsko konferenco, na kateri je predstavila potek in posebnosti letošnje tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki bo v Kopru potekala 8. in 9. septembra. Novinarske konference se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, ki je ob uvodnem pozdravu poudarila pomen tovrstnih dogodkov za destinacijo Koper, ki je ena redkih, ki omogoča plezanje čez celo leto.

»Nova plezalna stena v mestu in naravna plezališča na Kraškem robu so odlična kombinacija za nadaljnji razvoj tega športa,« je prepričan tudi župan Aleš Bržan, ki je zadovoljen, da bo Koper v naslednjem letu gostil še svetovno univerzitetno prvenstvo v športnem plezanju.

V Koper prihajajo najboljši plezalci sveta

Tekma svetovnega pokala Koper 2023 je vrhunska športna prireditev, ki združuje najboljše plezalce z vsega sveta in prinaša izjemno vzdušje ob spremljanju vrhunskih dosežkov ter adrenalinskih trenutkov. Za najboljša mesta se bodo borili tudi naši reprezentanti – Mia Krampl, Vita Lukan, Sara Čopar, Luka Potočar in Janja Garnbret. Slednja na koprski tekmi pričakuje odlično vzdušje in številčno podporo: »Želim si močno konkurenco in da bi bilo v finalu čim več Slovenk in Slovencev. Obetam si plezalni spektakel.«

Ob vrhunskem športu tudi vrhunski spremljevalni program

V petek dopoldne bo v času kvalifikacij organizirana mini olimpijada za učence osnovnih šol s pridihom planinstva in športnega plezanja. Pred polfinalnim nastopom bo za ogrevanje vzdušja skrbel DJ, hkrati pa se bodo na stojnicah na prizorišču predstavljali lokalni ponudniki in partnerji prireditve. V soboto ob 17. uri bo čas za glasbene nastope mladih skupin v sklopu akcije Prva priložnost, po končanem finalu, približno ob 22. uri, pa bo oder zavzela priljubljena slovenska skupina Tabu.

Cene vstopnic ostajajo enake kot lani. Odrasli bodo za enotno vstopnico za oba večera odšteli 20 evrov, otroci pa 10 evrov. Letošnja novost so VIP-vstopnice po 95 evrov, ki omogočajo sedež v bližini plezalne stene, brezplačno parkirišče in pogostitev. Vsi, ki so lani izkoristili ponudbo Prve Osebne zavarovalnice za brezplačen ogled koprskega spektakla, bodo letos dve vstopnici dobili po polovični ceni, hkrati pa bodo lahko to ugodnost z osebnim vabilom zagotovili tudi svojemu prijatelju. Za občanke in občane Mestne občine Koper ter člane PZS bodo na voljo vstopnice s 25-odstotnim popustom. Ob plačilu vstopnic z VALU-jem bodo obiskovalci lahko izkoristili še dodatni 10-odstotni popust. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Več informacij o športnem spektaklu na povezavi.

Zapore parkirišč

Zaradi priprave in izvedbe športnega dogodka bodo v naslednjih dneh zaprta nekatera parkirišča ob plezalni steni. Tako bodo od srede, 6. septembra, do nedelje, 10. septembra, zaprt del parkirišča (prva vrsta ob dostopni poti) ob nogometnem stadionu Bonifika, celotno parkirišče ob atletskem stadionu in celotno parkirišče ob plezalni dvorani.

Planinska zveza Slovenije, Mestna občina Koper in Marjetica Koper občanke in občane ter obiskovalke in obiskovalce prosijo, da v tem času svoja vozila parkirajo na drugih parkiriščih.

Imetniki mesečnih parkirnih abonmajev lahko v času zapor svoja vozila parkirajo tudi na drugih parkiriščih, in sicer pod deteljico, na parkiriščih P+R v Semedeli in ob Kolodvorski cesti ter na parkirišču na Piranski cesti (olimpijski bazen).

Chiusura dei parcheggi per la gara di arrampicata sportiva

Da mercoledì 6 settembre a domenica 10 settembre saranno chiusi il parcheggio lungo la strada d’accesso (prima fila) presso lo stadio Bonifika, l’intero parcheggio presso lo stadio di atletica e l’intero parcheggio presso la palestra di arrampicata.

L’Associazione alpinistica slovena, il Comune città di Capodistria e l’azienda Marjetica Koper chiedono che durante il periodo dell’evento le cittadine e i cittadini nonché i visitatori parcheggino le proprie autovettura negli altri parcheggi disponibili.

Durante i periodi di chiusura i proprietari degli abbonamenti mensili per il parcheggio possono parcheggiare le proprie vetture anche in altri parcheggi: l’area sotto il Quadrifoglio, i parcheggi P+R a Semedella e lungo la Strada della Stazione, nonché il parcheggio presso la Strada di Pirano (piscina olimpica).

Foto: MOK, Tomaž Primožič/FPA, Jaka Ivančič, Jakob Bužan, Marejtica Koper