DomovNoviceKoper bo gostil mednarodno razstavo psov

Koper bo gostil mednarodno razstavo psov

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Športno kinološko društvo Canis med 4. in 7. avgustom v Kopru organizira mednarodno razstavo psov vseh pasem Istra 2022, na kateri se bodo srečali številni lastniki in ljubitelji štirinožnih prijateljev. Organizatorji letos pričakujejo razstavljavce iz skoraj vseh evropskih držav, najdaljšo pot bodo opravili tisti, ki bodo prišli iz Združenih držav Amerike.

Na javni zeleni površini za olimpijskim bazenom bodo ljubitelji psov med 4. in 7. avgustom, predvsem v večernem času, imeli kaj videti. Na osnovi dragocenih izkušenj z lanskoletne mednarodne razstave psov v Kopru, na kateri se je javnosti predstavilo več kot 3.000 živali, Športno kinološko društvo Canis v sodelovanju z lovskim kinološkim društvom prvi teden v avgustu ponovno pripravlja takšno razstavo mednarodne razsežnosti. Trenutno je prijavljenih že več kot 2.000 razstavljavcev iz 26 različnih evropskih držav in Združenih držav Amerike.

Dogodek je v prvi vrsti pomemben za rejce in poznavalce, za običajne obiskovalce pa je lepa priložnost, da v živo vidijo predstavnike različnih pasem, med katerimi bo tudi kar nekaj zelo redkih. V okviru razstave bo vsak dan v večernem času potekalo ocenjevanje psov, komisija priznanih ocenjevalcev pasjih pasem bo finalni izbor najlepših psov vsak dan opravila v poznih večernih urah, v nedeljo, 7. avgusta, pa uradno razglasila najlepše v posameznih kategorijah.

Ogled razstave bo za vse obiskovalce brezplačen.

Foto: MOK