DomovNoviceKoper obiskala delegacija pobratenega kitajskega mesta Jiujiang

Koper obiskala delegacija pobratenega kitajskega mesta Jiujiang

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je danes gostila delegacijo iz pobratenega kitajskega mesta Jiujiang. Župan Aleš Bržan in podžupani so se srečali s kitajskimi kolegi, da bi po nedavnih spremembah v vodstvu občine Jiujiang obnovili in okrepili vezi med obema mestoma.

Visoki politični predstavnik Liu Wenhua s petčlansko delegacijo je Koper obiskal prvič, in sicer z željo znova vzpostaviti stike, spodbuditi obojestransko sodelovanje in krepiti dolgoletne odnose med obema mestoma. Jiujiang je s približno 5,2 milijona prebivalci drugo največje mesto v provinci Jiangxi. Nahaja se ob južnih bregovih reke Yangce in je s pomembnim mednarodnim pristaniščem ob reki edino trgovsko pristanišče v provinci Jiangxi.

Začetki sodelovanja med mestoma segajo v leto 1995, ko so kitajski predstavniki s tedanjim županom Mestne občine Koper Aureliom Jurijem podpisali Memorandum o sodelovanju. Delegacija Mestne občine Koper je leta 2007 obiskala mesto Jiujiang, od takrat dalje sta občini ohranjali stike prek vljudnostnih pisem.

Srečanje, ki ga je gostilo vodstvo MOK na čelu z županom Alešem Bržanom, je odprlo pot za nadaljnje sodelovanje ter razvoj prijateljskih odnosov med Koprom in Jiujiangom.

Foto: MOK