DomovNovicePrimorski študentje bodo darovali kri

Primorski študentje bodo darovali kri

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentje nadaljujejo uspešno dobrodelno akcijo darovanja krvi, ki poteka pod sloganom Častim pol litra! in vsako leto privabi več krvodajalcev. Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in PreProstoVoljni v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom Častim 1/2 litra! vabi na spomladansko krvodajalsko akcijo na Primorskem.

Kot so sporočili iz Študentske organizacije Univerze na Primorskem, bodo študentje lahko kri darovali v torek, 24. aprila, četrtek, 25. aprila, in petek, 26. aprila, med 7.30 in 11. uro v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost).

»Vabimo vse študentke in študente in seveda brucke in bruce, da se nam pridružijo na krvodajalski akciji. To je edinstvena priložnost, da naredimo nekaj dobrega za tiste, ki bodo morda potrebovali našo pomoč ob nujni transfuziji. S krvodajalstvom lahko nekomu rešimo življenje,« so zapisali v sporočilu za medije.

Za udeležbo se je treba predhodno naročiti na telefonsko številko (05) 660 62 39. Po prijavi boste prejeli vabilo SMS, s katerim vas bodo pozvali k povratnemu klicu, da bi zdravstveno osebje preverilo ustreznost darovalca in uskladilo termin prihoda. Prvih 50 študentov krvodajalcev bo prejelo praktično darilo.

Krvodajalsko akcijo organizira Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) skupaj s študentskimi organizacijami univerz (ŠOULJ, ŠOUM in ŠOUP), študentskih klubov, Zveze študentskih klubov Slovenije, Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino.

Projekt izvaja ŠOUP v okviru projekta PreProstoVoljni, ki ga sofinancira Mestna občina Koper.

Foto: ŠOUP